Hyundai začína odhaľovať nový crossover Bayon

Príchod novinky sa blíži, a tak začína automobilka uvoľňovať prvé informácie. Čo už o avizovanom crossovere Bayon vieme?
Vydané  Text: 
Hoci by sme mohli model Kona považovať za ideálnu vstupnú bránu automobilky do triedy stále veľmi populárnych crossoverov a SUV, nie je to tak. Hyundai sa rozhodol, že ponúkne ešte jeden mierne kompaktnejší model. Je veľmi pravdepodobné, že na rozdiel od Kony, ktorá je rekordérom v počte ponúkaných verzií, bude ponuka modelu Bayon o poznanie skromnejšia. O technike pod kapotou však automobilka zatiaľ mlčí. ## Bude k dispozícii aj hybrid? Ak áno, aký? Klasická hybridná technika by bola skôr prekvapením, ponuka motorizácií bude skôr kopírovať ponuku modelového radu Hyundai i20. Ak by sa náš predpoklad naplnil, väčšina motoristov by bola spokojná. V ponuke by totiž nechýbal cenovo dostupný mild-hybrid ani verzia s automatickou prevodovkou. Toto všetko však zatiaľ iba naše špekulácie, ktoré sa môžu ale aj nemusia potvrdiť. ## Originálny, no praktický? Prvé oficiálne fotky odhaľujú, že novinka žiadnou sivou myškou nebude. Bayon dostal dizajnovú identitu Hyundai Sensuous Sportiness, ktorá kombinuje emocionálnu hodnotu s inovatívnymi riešeniami v dizajne. Na obrázkoch vidno, že veľkú časť prednej masky tvorí pásmo nasávania vzduchu tiahnuce sa cez celú prednú masku vozidla. Výrazným prvkov sú aj úzke denné svetlá (DRL), od ktorých sú svetlomety oddelené, čo vytvára jedinečnú svetelnú architektúru s výrazným vzhľadom. V zadnej časti vozidla sú umiestnené brzdové svetlá v tvare šípky spojené tenkou červenou líniou. Tieto svetlá umiestnené ďaleko do strán zvyšujú vizuálny dojem šírky a zadná grafika tak ešte viac vyniká.
Vzhľad a koncepcia interiéru zatiaľ zostáva zahalená. Možno však očakávať, že automobilka aj v prípade modely Bayon použije concept, ktorý sa jej už osvedčil. Do moderne strihnutej karosérie umiestni klasicky zostavený interiér, ktorý sa ovládacími a informatívnymi prvkami nebude hrať s vodičom na skrývačku. Dobrá prehľadnosť a intuitívna ovládateľnosť je totiž v prípade mestských automobilov veľmi dôležitá.
A to je všetko, čo o novinke vieme. Bayon sa však začne v Európe predávať už v prvej polovici roku 2021. Možno preto očakvať, že ďalšie informácie budú zverejnené už čoskoro.








Pokračujte na ďalší príspevok »