Toyota RAV4 Plug-in Hybrid je na Slovensku: spotreba je 1 l/100 km a nabíjací wallbox dostanete zadarmo!

Čakanie sa skončilo, Toyota si na začiatok tohto roka pripravila silného hráča na poli plug-in hybridných SUV – RAV4 PHEV.
Vydané  Text: 
„Na slovenský trh prichádza vrcholná verzia nového SUV Toyota RAV4 vo verzii Plug-in Hybrid. Cena tohto vysokovýkonného SUV s nízkymi emisiami sa začína na 49 990 eur vo výbave Comfort, druhá výbava s označením Selection je za 54 590 Eur (vrátane ceny príplatkového laku karosérie),“ uvádza tlačová správa Toyoty. Toyota RAV4 u nás rozhodne nie je žiadnou novinkou, takisto [ako plug-in hybrid ju poznáme už nejaký ten piatok](https://www.autoviny.sk/novinky/120395/dotacie-od-statu-budu-platit-aj-na-novu-toyotu-rav4-dostala-plug-in-hybridny-pohon-a-skvele-parametre), ale až teraz dorazil do slovenského predaja. Model **RAV4 Plug-in Hybrid** je postavený na platforme Toyota GA-K a je vybavený inteligentným systémom elektrického pohonu všetkých kolies Toyota AWD-i. Kombinuje najnovšiu hybridnú technológiu Toyota s 2,5-litrovým benzínovým motorom Dynamic Force. Celkový výkon systému je maximálne 306 koní a umožňuje akceleráciu z 0 na 100 km/h za 6 sekúnd. Napriek pôsobivému výkonu je model RAV4 Plug-in Hybrid aj pozoruhodne čistý – vďaka novému vysokokapacitnému lítiovo-iónovému akumulátoru a zdokonalenej jednotke riadenia výkonu hybridného systému má **emisie len CO2 22 g/km**. To je naozaj mimoriadne číslo. Vďaka štyrom jazdným režimom môžu vodiči plynulo prepínať z hybridného režimu do režimu čisto elektrickej jazdy, takže model RAV4 Plug-in Hybrid dokáže prejsť do 75 km len na elektrickú energiu, čo presahuje 50 km každodenného dochádzania priemerného Európana, vuvádza Toyota. V čisto elektrickom režime EV dokáže model RAV4 Plug-in Hybrid dosiahnuť rýchlosť až 135 km/h bez zásahu spaľovacieho motora, **a to aj pri plnom zrýchlení**. ### Ceny a výbavy Na Slovensku sa RAV4 PHEV začína predávať iba v jednej motorizácii: *2.5 Plug‑in Hybrid (306 k) aut. prevodovka e‑CVT benzín*. Zákazník má na výber dva stupne výbavy, Comfort za 49 990 eur a Selection za 53 990 eur, pričom má k dispozícii aj paket VIP za 4 000 eur pre výbavu Selection. Konfigurácia pohonu je vskutku pôsobivá – výkon benzínového motora je max.136 kW (185 k) prit 6 000 ot./min, max. krútiaci moment 22 Nm pri 3 200–3 700 ot./min. Ak sa zohľadní aj elektrický motor, celkový výkon pohonného systému dosahuje až 225 kW (306 k). Čisto elektrický dojazd 75 km je síce optimistický, v reálnej prevádzke bude rovnako ako pri všetkých iných PHEV značne kratší, no zo skúsenosti vieme, že Toyota výborne zvláda energetický manažment a tak je celkom realistické, že na bežné denné jazdy nebude vôbec potrebné zapínať benzínový motor. Silným argumentom ku kúpe je aj wallbox s nabíjacím výkonom 22 kW dodávaný k autu zadarmo, rovnako ako nabíjací kábel s dĺžkou až 6,3 metra. Toyota poskytuje na hybridné ústrojenstvo automobilu záruku 5 rokov, pričom na karosériu až 12 rokov. Podrobnosti o cenách a výbavách novej Toyoty RAV4 Plug-in hybrid nájdete v priloženom cenníku:








Pokračujte na ďalší príspevok »



Servis

Štatistika porúch ADAC 2024: Ktoré jazdené autá sú najviac a najmenej spoľahlivé? Majú elektromobily menej porúch?

  • Ktorý jednoduchý komponent najčastejšie paralyzuje autá? Štatistika porúch od ADAC je analýza zahŕňajúca 156 modelových radov vozidiel.

     Nová štatistika poruchovosti ADAC ukazuje nielen to, ktoré autá sa v roku 2023 kazili najčastejšie, ale aj to, či sú skutočne elektromobily spoľahlivejšie. 
  • Rozhovor

    Milovník áut Craig Ramsay o autách, šoférovaní a hokeji: Ako si užil vlajkovú loď Škoda Superb?

  • Craig Ramsay, tréner našej hokejovej reprezentácie, mal ako jeden z prvých na Slovensku možnosť na týždeň otestovať úplne nový model Škoda Superb.

     V exkluzívnom rozhovore pre Škoda Storyboard prezradil, ako sa mu jazdilo, akým je šoférom, čo pre neho znamená svet áut a čo vlastne poháňa prvého muža našej hokejovej reprezentácie? Samozrejme, podelil sa aj o to, ako vidí šance na prípadný úspech jeho zverencov na blížiacich sa hokejových majstrovstvách sveta.