Originálny švajčiarsky elektromobil Microlino smeruje do výroby!

Znalci pri tomto mestskom elektromobile možno spozornejú. Inšpirácia kultovou Isettou je totiž zjavná na prvý pohľad.
Vydané  Text: 
Inšpirácia pôvodným modelom Isetta, ktorý licenčne vyrábalo napríklad aj BMW, nezostala bez odozvy. Pôvodná firma sa so švajčiarskou firmou Micro Mobility Systems rozhodla súdiť. A tak, hoci bola sériová výroba na spadnutie, museli fanúšikovia tohto originálneho autíčka čakať. Švajčiari sa však nevzdali a čas do ukončenia sporu využili na zásadné vylepšenie svojho modelu. V konečnom dôsledku tak posunutie spustenia výroby autíčku výrazne prospelo.
Nový model je totiž podstatne modernejší, lepšie a praktickejšie je okrem iného vyriešené aj ukotvenie volantu. To dôležité, že a do auta nastupuje cez výklopné predné čelo, však zostalo zachované. Bočné panely karosérie sú teda pevné, vďaka čomu možno autíčka zaparkovať tesne vedľa seba, čo šetrí parkovacie miesta v centrách miest. Otázne samozrejme zostáva, ako sa posádka z vozidla dostane v prípade nehody. Ako prijateľná „úniková zóna“ prichádza do úvahy strešné okno.
Hoci výrobok švajčiarskej firmy Micro Mobility Systems vyzerá skôr ako detská hračka, zdanie klame. Autíčko je vybavené elektromotorom s maximálnym výkonom 11 kW (15 k) a najvyšším krútiacim momentom 100 Nm. Zrýchlenie z 0 na 50 km/h zvládne za 5,1 sekundy, vďaka čomu si to na mestských križovatkách pokojne rozdá aj poriadne ostrými športiakmi. Zaujímavo znie aj informácia o maximálnej rýchlosti, ktorá je až 90 km/h. Auto teda bude vhodné nielen na pohyb v meste, blokovať premávku s ním nebudete ani na okresných cestách. Predposlednou dôležitou informáciou je dojazd. So základným akumulátorom (8,4 kWh) výrobca uvádza dojazd 125 kilometrov s príplatkovým (14,4 kWh) až 200 kilometrov. Zaujal vás tento štýlový mestský elektromobil? Ak áno, jeho základná cena je rovných 12 000 €. * **Zdroj témy/via**: [Teslamagazin.sk](https://www.teslamagazin.sk/microlino-2-0-novinky-vylepsenia-vyroba/)








Pokračujte na ďalší príspevok »