Plánujete kúpiť nové auto? Svižné malé SUV? Pozrite sa na novú Toyotu C-HR GR Sport

Malé SUV je ideálny základ pre športové úpravy – je totiž stále dosť malé a ľahké, zároveň veľmi populárne medzi zákazníkmi.
Vydané  Text: 
Vedeli ste, že subkompaktné SUV Toyota C-HR si v Európe kúpilo už viac ako 400-tisíc zákazníkov? A to len za štyri roky, pretože do predaja bolo uvedené v roku 2016. Jedná sa teda o jeden z najúspešnejších automobilov na európskom trhu, má až 10-percentný trhový podiel v segmente C-SUV a ponúknuť ho aj v športovo ladenej verzii je celkom prirodzený krok automobilky. Toyota C-HR GR Sport (2021) prichádza v čase, keď sa nad civilnými športovými automobilmi na spaľovací pohon zmráka kvôli každoročne prísnejším emisným normám na nové automobily. Toyota je schopná tieto i budúce normy podliezať aj vďaka hybridným pohonom, ktoré nachádzame naprieč celým jej modelovým portfóliom. Verzia GR Sport modelu C-HR by mala ponúknuť rovnaké konfigurácie motorov ako východiskové modely, športová úprava sa týka estetického vyhotovenia a vylepšenia jazdných vlastností vďaka úprave tlmičov a prémiovým pneumatikám. Na pohľad má vozidlo výrazné čierne akcenty na karosérii a v interiéri nachádzame hneď niekoľko emblémov GR Sport. Automobil stojí na čiernych 19-palcových diskoch kolies s pneumatikami Continental Premium Contact 6 (225/45). Táto pneumatike je ľahšia ako jej 18-palcová alternatíva so zachovaním valivého odporu a emisií CO2 počas prevádzky vozidla. Nová Toyota C-HR tiež obsahuje najnovší bezpečnostný balíček systémov Toyota Safety Sense. Pre zaujímavosť, na niektorých trhoch sa C-HR predáva ako C-HIC.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.