V Paríži bojujú proti SUV po svojom. Toto by vám vážne nenapadlo…

Vynašli spôsob, ako veľké SUV znefunkčniť doslova za pár sekúnd.
Vydané  Text: 
Len nedávno sme písali o tom, že sa vo Francúzsku snažia vymyslieť, ako veľké a ťažké autá majiteľom totálne znechutiť. Po pokutách za hmotnosť, ktoré sa šplhajú do neuveriteľných výšok, tu máme ďalšiu novinku. Tentokrát sa však pochlapili nie zákonodarcovia, ale ekologickí aktivisti. Paríž aktuálne zasiahla vlna novej ekologickej organizácie La Ronce. Ich členovia sa venujú veľkým SUV celkom originálne. ### Vypúšťajú im pneumatiky! Tento postup je celkom zaujímavý, doteraz totiž aktivisti pracovali podstatne radikálnejšie. Je teda zjavné, že autá nechcú ničiť ani poškodzovať, svojou aktivitou chcú znepríjemniť život iba ich vodičom. Možno si poviete, že je to banalita, veď každé auto má dnes v batožinovom priestore kompresor. Skúste však v luxusnom obleku či dámskom kostýme okolo auta pobehovať s kompresorom. Nič príjemné to nie je. A navyše, keď sa vám to stane opakovane, môže to byť už poriadne otravné. Dodajme, že aktivisti majú aj kus svedomia, a tak pre svojim členov vydali zaujímavú usmernenie. Za stierač „zasiahnutého“ auta majú umiestniť lístok s textom, že sa ich mestské SUV stalo obeťou ekologického hnevu a majiteľ auta si má koleso dofúkať. Znalci našej histórie už lovia v pamäti, že niečo podobné už tuším kedysi zažili. Áno podobná aktivita ochrancov prírody sa konala aj v bývalom ČSSR. Vtedy sa jednalo o to, že leniví hubári nemali problém zaparkovať svoje auto až hlboko v lese. Strážcovia prírody boli nekompromisní. Oni totiž na rozdiel od parížskej úderky kolesá nielen vypúšťali ale brali aj ventilky. A nájdite v nedeľu večer v lese ventilok…








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!