Dozrel čas na ďalšie SUV. Volkswagen Taos je oficiálne predstavený, ale len pre USA

Je menší ako Tiguan a väčší ako T-Roc.
Vydané  Text: 
Spoločnosť Volkswagen of America, Inc. predstavila nový model Taos, ktorým mieni zvýšiť svoj trhový podiel na poli s esúvečkami. Na severoamerické pomery sa jedná o menší automobil, čo spoločnosť avizuje už v prvých riadkoch svojej tlačovej správy: „Taos má malú postavu, ale veľkú hodnotu, odvážny dizajn, inteligentnú výbavu a špičkové funkcie.“ S dĺžkou 4,42 metra a rázvorom 2,68 metra sa na domácom trhu sa hierarchicky zaraďuje pod Tiguan. Vozidlo stojí na modulárnej podvozkovej platforme MQB a bude v predaji iba v päťmiestnom vyhotovení, sedemmiestne verzie prenecháva Tiguanu a u nás nepredávanému modelu Atlas Cross. Batožinový priestor dosahuje kapacitu 795 litrov a po sklopení zadného radu sedadiel sa sprístupní nákladný priestor s kapacitou 1 877 litrov. V interiéri Taos ponúkne príplatkový virtuálny kokpit, multimediálny systém s navigáciou a 8-palcovým dotykovým displejom, o pohon sa stará 1,5-litrový benzínový agregát EA211 so štyrmi valcami a turbom s max. výkonom 117 kW (158 koní). Konfigurácie ponúknu 8-stupňový automat s predným pohonom alebo 7-stupňový automat DSG s pohonom 4Motion. [GALLERY id=31037] Bezpečnosť posádky je okrem iného zabezpečená aj balíčkom technológií IQ.DRIVE, ktorý obsahuje napríklad sledovanie mŕtveho uhla, predný protikolízny systém, udržiavanie v jazdnom pruhu, adaptívny tempomat s funkciou Stop & Go, Travel Assist či automatické prepínanie svetlometov. Len pre zaujímavosť, v roku 2019 predstavovali modely kategórie SUV až 24 percent z celého štvormiliónového predaja nových áut v Spojených štátoch.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!