Extrémna americká reklama na novú Kiu: U nás by ju zrejme zakázali

Kia predviedla svoj sedan v polohe, ktorú sme doteraz mohli vidieť iba vo filmoch. Tentokrát však s kaskadérom a naživo.
Vydané  Text: 
Poznáte hru Asphalt, v ktorej môžete na autách robiť takzvané *flat spin stunt*? Sú to vlastne hodiny spravené vo vzduchu. Ak ste si doteraz mysleli, že sa to dá spraviť iba v počítačom vytvorenej fyzike, Kia vás presvedčí o opaku. Kia K5 by sa u nás volala Optima, ale s ohľadom na koncernovú politiku si ju u nás nekúpite. Je to škoda, pretože sa jedná o krásne auto, ktoré by nepochybne našlo svojich majiteľov aj na Slovensku. V Spojených štátoch sa predáva a automobilka pripravila najnovšiu reklamu, v ktorej na aute predvádza spomenutý *flat spin stunt*. A vyzerá naozaj pôsobivo. Tí, ktorí majú radi autentickosť, iba zúfajú, že má reklama toľko strihov – lenže to je vecou vkusu amerického diváka, ktorý potrebuje akciu a na dlhé zábery nemá čas. Veríme ale značke Kia a jej reklamnej agentúre, že tento výkon je pravdivý a auto skutočne odlišlo z pľacu po svojich kolesách aj v skutočnosti. Tvorcovia reklamy pritom uvádzajú, že auto bolo pre účely tohto výkonu upravené. Bolo vybavené 5-bodovým bezpečnostným pásom, ochranným krytom na podvozku, špeciálnym sedadlom, bezpečnostnou klietkou a brzdou e-brake.

Nová Kia Optima K5 je kompletne odhalená, trúfa si na vyššiu triedu (fotogaléria)

Kia Optima sa na kórejskom trhu predáva ako model K5 a práve ten práve automobilka odhalila v plnej kráse.

### Prečo by u nás takúto reklamu zakázali? Nielen na Slovensku, ale v celej Európskej únii platia pomerne vysoké štandardy na televízne reklamy. Platí, že ak reklama akýmkoľvek spôsobom povzbudzuje na nebezpečnú jazdu, bude autoritami zakázaná. V minulosti sme už priniesli správy o tom, že na údajne nebezpečnú jazdu v reklame doplatilo BMW, ktoré muselo svoj spot stiahnuť. Pritom vlastne o nič nešlo, zábery len zachytávali modely radu X jazdiace po teréne. Svoje skúsenosti však má napríklad aj Volkswagen, hoci skutočne nič zlé nespravil. Pozrite si uvedené reklamy v týchto článkoch:

Veľká Británia po reklame na BMW xDrive zakázala aj reklamu na Volkswagen Polo

Pozrite obe zakázané reklamy a posúďte, či majú Angličania pravdu.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.