Renault Zoe dosiahol predajný rekord. Dochádza Európa elektromobilom na chuť?

Postupný rast záujmu o elektromobily zaznamenávajú viacerí výrobcovia, niektoré modely sú dokonca vypredané. A tento trend nezastavila ani korona.
Vydané  Text: 
Renault Zoe patrí medzi veľmi úspešné projekty. Záujem o Zoe automobilka evidovala už v máji, kedy záujem zákazníkov vzrástol o 56 percent. A hoci sa zdalo, že korona tento trend pochová, nestalo sa. V júni rast odbytu pokračoval a Renault na Zoe získal až 11 158 objednávok. Najdôležitejším trhom je pre automobilku podľa očakávania Francúzsko (7 050 kusov), výrazný rast záujmu zaznamenalo aj Nemecko (1 990 kusov). V celkovom porovnaní medziročne stúpol odbyt o 107 percent. Slovensko je, žiaľ, zatiaľ mimo hlavného prúdu. ### Za prvých päť mesiacov roka 2020 sa u nás predalo iba 250 elektromobilov. Podstatne lepšie sú na tom so záujmom našich motoristov hybridy, ktorých sa u nás predalo už 2 246 kusov. A práve do tejto triedy Renault tento mesiac uviedol dve veľmi zaujímavé novinky – Clio E-TECH a Captur E-TECH Plug-In. Obidve novinky sľubujú veľmi zaujímavú techniku za rozumnú cenu. Renault Clio E-TECH štartuje na cene 18 100 €, v prípade modelu Renault Captur E-TECH Plug-In, ktorý v čisto elektrickom móde dokáže najazdiť až 65 kilometrov je základná cena stanovená na 28 000 €.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.