Škoda chystá veľké zmeny! Všetky modely dostanú nový volant, infotainment aj motory.

Česká automobilka stále napreduje a pre modelový rok 2021 pripravila viacero noviniek, ktoré sa dotknú takmer celého modelového portfólia. **Po príchode novej Octavie začnú Česi implementovať nové prvky aj do starších modelov značky ako napríklad Karoq, Kodiaq, Scala, Kamiq či dokonca Fabia.** Základné verzie získajú do ponuky nový dvojramenný volant z Octavie. **Fanúšikovia trojramenných volantov však budú mať… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Česká automobilka stále napreduje a pre modelový rok 2021 pripravila viacero noviniek, ktoré sa dotknú takmer celého modelového portfólia. **Po príchode novej Octavie začnú Česi implementovať nové prvky aj do starších modelov značky ako napríklad Karoq, Kodiaq, Scala, Kamiq či dokonca Fabia.** Základné verzie získajú do ponuky nový dvojramenný volant z Octavie. **Fanúšikovia trojramenných volantov však budú mať aj naďalej možnosť vybrať si z ponuky príplatkových športových volantov,** prípadne zainvestovať do modelov RS, Sportline alebo Monte Carlo, kde získajú trojramenný volant štandardne bez príplatku.
Technologický upgrade získajú Karoq, Kodiaq a Superb v podobe najnovšej generácie infotainmentu MIB3, ktorý sa prvýkrát predstavil v modeli Octavia. Samozrejmosťou tak bude rozšírenie hlasovej asistentky „Laura“, bezkáblové zrkadlenie mobilného telefónu Smartlink či online služby skrz eSIM. **Majitelia modelových ročníkov 2021 tiež objavia na palubnej doske nový USB-C konektor.** Ten môže byť integrovaný aj do spätného zrkadla, vďaka čomu si viete pripojiť svoju čiernu skrinku alebo iné elektronické prístroje ešte jednoduchšie ako doteraz. Aj keď ďalší osud populárnej Fabie je v súčasnosti neistý, **v rámci modernizácie portfólia získa malý hatchback do ponuky späť automatickú DSG prevodovku v kombinácii s malým trojvalcovým agregátom 1.0 TSI s výkonom 70 kW (95 k).** Doteraz bola Fabia k dispozícii výhradne s manuálom, čo časť záujemcov o komfortné mestské presúvanie bez nutnosti manuálneho radenia od tohto modelu zbytočne odrádzalo.
Posledná zásadná zmena sa týka ponuky motorov. Modely Kamiq, Scala, Karoq, Kodiaq a Superb získajú po Octavii najnovšie generácie motorov TSI a TDI s označením „EVO“. **Všetky novinky bude automobilka integrovať do jednotlivých modelov ešte v priebehu tohto roka.** **VIDEOTESTY AMŠ**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!