POZOR: Zelená karta, ako sme ju doteraz poznali, končí! Od 1. júla platia nové zmeny.

Koncom minulého roka sme vás informovali o zmene, ktorá sa týkala zrušenia takzvanej „bielej karty“ vydávanej poisťovňami k PZP. **Zelená karta sa dovtedy používala len v zahraničí ako štandardizovaný preukaz v rámci krajín patriacich do Systému zelenej karty.** Poisťovne sa dlhodobo sťažovali na to, že vydávanie bielej karty zbytočne zaťažuje ich administratívu, pretože zavedená zelená… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Koncom minulého roka sme vás informovali o zmene, ktorá sa týkala zrušenia takzvanej „bielej karty“ vydávanej poisťovňami k PZP. **Zelená karta sa dovtedy používala len v zahraničí ako štandardizovaný preukaz v rámci krajín patriacich do Systému zelenej karty.** Poisťovne sa dlhodobo sťažovali na to, že vydávanie bielej karty zbytočne zaťažuje ich administratívu, pretože zavedená zelená karta potvrdzuje stále to isté povinné zmluvné poistenie, ktoré si vodiči uzatvorili. Ďalšia zmena sa týka nového vzhľadu zelenej karty. **Po novom už nebude zelená, jej vzhľad dostane inú farebnú schému.** Zmeny začnú platiť od prvého júla, viac informácií poskytla Slovenská kancelária poisťovateľov. “Dovoľujeme si Vás informovať, že dokument medzinárodnú poisťovaciu kartu „zelená karta“ môžete od svojej poisťovne dostať buď v zelenej farbe alebo v bielo-čiernej farbe. **Táto zmena sa týka všetkých zelených kariet, ktoré sú účinné od 1.7.2020.** Keď sa budete v Slovenskej republike alebo v zahraničí preukazovať „zelenou kartou“, ktorá je potvrdením, že na Vaše vozidlo je uzatvorené povinné zmluvné poistenie zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla, je dovolené, aby karta bola od 1.7.2020 v zelenej farbe alebo bielo-čiernej farbe“, uviedla Slovenská kancelária poisťovateľov. **TEST TOYOTA COROLLA**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!