Nafta je už pod jedným eurom. Veľké zlacňovanie palív pokračuje

Blesková správa | Ceny palív na Slovensku dosahujú historicky nízkych úrovní.
Vydané  Text: 
*Aktualizácia: Dovoľujeme si upozorniť, že toto je príspevok vydaný k termínu 27.4.2020, v súčasnosti je preto neaktuálny*
Slovenskí motoristi majú dôvod na radosť. Obyčajne sa motoristi oprávnene sťažujú na vysoké [ceny pohonných hmôt](https://www.autoviny.sk/obsah/znacka/paliva), predovšetkým nafty a benzínu, dnes však môžu iba sledovať klesajúci trend cien. Koncom minulého týždňa dokonca [cena nafty](https://www.autoviny.sk/obsah/znacka/paliva) na niektorých čerpacích staniciach klesla pod symbolické jedno euro, čím sa nenaplnili naše predpovede spred niekoľkých dní o vývoji cien pohonných hmôt. Za znižovaním cien palív pre motorové vozidlá môže aktuálna situácia na medzinárodných trhoch, obmedzenie priemyselnej výroby pre hrozbu pandémie nového koronavírusu COVID-19, ale aj pre fakt, že ťažba ropy prebieha aj napriek nižšiemu dopytu. Ropné spoločnosti sú tak nútené predávať jeden barel ropy za mimoriadne nízke ceny, čo sa s oneskorením premieta aj do cien pohonných hmôt na Slovensku. Pred niekoľkými dňami dokonca nastala výnimočná situácia, kedy dodávatelia ropy predávali zásoby so zápornými cenami, teda platili za to, že im odberatelia uvoľnia „sklady“. To však neznamená, že sa tento nápadný pokles premietne aj do extrémne nízkych cien benzínu a nafty u nás.

Slováci už tankujú za lacno, prepad ceny palív je mimoriadny. Nafta pod 1 euro je v dohľade

Cena ropy padá a hoci Slovensko reaguje na takéto zmeny s oneskoreniami, konečne sa úpravy cien pohonných hmôt dočkali aj slovenskí motoristi.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!