Sú vodiči SUV horší šoféri? Toto video poukazuje na nebezpečnosť veľkých áut v rukách nesprávnych ľudí

Vozidlá kategórie SUV nie sú nebezpečné, ale keď sa dostanú do nesprávnych rúk, sú to smrtiace zbrane.
Vydané  Text: 
Autonehody sú bežnou vecou. Niekedy sú vážne, inokedy nestoja za reč. Občas sa na vzniku nehody podieľajú okolnosti, ktoré vodiči nemôžu ovplyvniť, ale väčšinou záleží iba na tom, kto sedí za volantom. Ak si dobrý vodič sadne za volant SUV, bude jazdiť rovnako dobre ako na sedane či kombi. Naopak, zlý vodič bude jazdiť rovnako nezodpovedne aj za volantom subkompaktu a pre okolie bude veľkým rizikom. Ale ak sa zlý vodič dostane do veľkého SUV-čka, stáva sa nebezpečnou entitou v cestnej premávke. Pozrite si nasledovnú videokompiláciu vodičov v SUV, ktorí z rôznych príčin nezvládli riadenie alebo poriadne zazmätkovali.

Kedy k dopravnej nehode volať políciu?

Hoci sme po dopravnej nehode v strese, mali by sme postupovať s chladnou hlavou. Skratové správanie sa nám totiž môže spôsobiť ďalšie problémy. Na čo si dať pozor?




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »