Lexus pripravuje mimoriadne novinky, špičkové SUV aj výkonnú limuzínu

Lexus intenzívne investuje do komfortu a bezpečnosti. Japonci však pri každej príležitosti zdôrazňujú aj to, že chcú vyrábať autá s vzrušujúcim dizajnom a vysokým výkonom. Premiéry, ktoré môžeme podľa najnovších chýrov očakávať na budúci rok, to len potvrdzujú.
Vydané  Text: 
### Nová SUV vlajková loď Odhalenia týkajúce sa nových modelov Lexusu zverejnil japonský portál Best Car Web. Podľa portálu má v polovici budúceho roku na trhu debutovať nové vlajkové SUV. Predlohou bude pravdepodobne koncept LF-1 Limitless z roku 2018. Auto by malo konkurovať modelom, ako sú Maserati Levante alebo Bentley Bentayga. Dizajn vozidla by mal byť založený na platforme GA-L, známej z Lexusu LS. Pod kapotou bude pracovať štvorlitrový motor V8 twin-turbo alebo hybridná pohonná sústava s motorom V6 3.5. Ak automobilka skutočne pracuje na tomto modeli, bude výber spomenutých pohonných jednotiek prirodzeným krokom. Lexus v súčasnosti pripravuje V8 s dvojitým prepĺňaním a motor V6 už niekoľko rokov montuje napríklad do hybridného modelu LS 500h. ### Super výkonná limuzína
Novej reinkarnácie sa môže dočkať aj vlajková limuzína Lexusu. Chýry o športovom modeli LS F sa v médiách objavujú už niekoľko rokov. Podľa portálu by sa mali stať skutočnosťou v roku 2021. Lexus LS F s očakávaným motorom V8 twin-turbo môže dosiahnuť výkon až 670 koní! Po modeloch IS F a GS F by bol tretím sedanom v histórii značky s označením F, ktorá je rezervovaná pre plnokrvné športové verzie. ### Ďalší Lexus IS
Ďalším modelom v rade noviniek bude podľa japonských médií štvrtá generácia Lexusu IS. Auto získa zrejme nový dizajn, rozmery však majú zostať nezmenené. Sedan bude postavený na platforme TNGA a konštrukčne spríbuznený s Toyotou Crown, ktorá je v Japonsku obľúbená. Očakáva sa, že nová architektúra sa prejaví vo výrazne vyššom jazdnom komforte a presnosti ovládania vozidla. Aký motor sa dostane pod kapotu nového Lexusu IS? Podľa japonských novinárov si kupujúci budú môcť vybrať základný motor známy z modelov Lexusu 2.0 turbo. Na zozname sa ocitne hybridný pohon novej generácie s motorom 2.5, ako aj benzínový motor s objemom 2.4. Podľa Best Car Web sedan môže prípadne dostať preplňovaný šesťvalec 3.0, známy z novej Toyoty GR Supra. Spomína sa tiež športová verzia modelu, ktorá by mala debutovať rok po premiére štandardného Lexusu IS.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!