Donald Trump predviedol svoju “Beštiu” na závode Daytona 500

Nebýva zvykom, že Trump dodrží svoje slovo. Tentokrát však urobil výnimku a predviedol svoju vládnu limuzínu prezývanú “Beštia” na trati legendárneho vytrvalostného závodu.
Vydané  Text: 
Každoročne sa koná na Floride už legendárny závod automobilov Daytona 500, ktorým sa začína šampionát NASCAR. Desiatky tisíc návštevníkov sa vždy vo februári tešia na najprestížnejšie a najdôležitejšie automobilové preteky, ktoré sa konajú už od roku 1982. Tento ročník bol však ešte sledovanejší kvôli avizovanej účasti amerického prezidenta Donalda Trumpa. Trumpov poradca totiž na jeho Twitteri zverejnil správu, že americký prezident sa cestou z floridského letoviska v Palm Beach nielen že zastaví na pretekoch, ale dokonca na nich predvedie v úvodnom kole svoju novú vládnu limuzínu, ktorú Američania prezývajú aj The Beast. The Beast vyrobil Cadillac na podvozku úžitkového Chevroletu, váži 9 ton, má 12 cm hrubé sklá a hrúbka kapoty je približne 20 cm. Aby sa Beštia udržala v zákrutách s náklonom 31 stupňov, musela by ísť rýchlosťou minimálne 110 km/h, čo by pri jej proporciách a vlastnostiach predstavovalo značný problém. Preto Trump dráhu skôr obkrúžil ako prešiel plnou silou, samozrejme nasledovaný početnou ochrankou. Trump oznámil svoj príchod na preteky už dávnejšie, avšak novinári to považovali za jeden z jeho vtípkov, ktorými je povestný. Nešlo však o prvú účasť amerického prezidenta na slávnych pretekoch. Naposledy sa ich zúčastnil George Bush v roku 2004, pred ním jeho otec George Bush starší v roku 1992 a historicky prvým prezidentom, ktorý prišiel na preteky Daytona 500 bol Ronald Regan v roku 1984. Zaujímavosťou je, že Trump si v rámci tejto svojej predvolebnej kampane zavolal na pomoc aj slávne prezidentské lietadlo Air Force One, ktoré preletelo nad divákmi. Vskutku pôsobivé. Napokon si to títo ľudia aj sami zaplatili svojimi daňami.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!