Británia pritvrdila. Autá so spaľovacím motorom vraj zakáže už v roku 2035

Ekologickí aktivisti hlásia ďalší úspech. Británia vraj plánuje zakázať predaj nielen benzínových a dieselových, ale dokonca aj hybridných automobilov. Je to šialené.
Vydané  Text: 
Dôvodom tohto rozhodnutia je záväzok, aby sa Británia v roku 2050 stala uhlíkovo neutrálnou krajinou. Dodajme, že podobný cieľ si stanovila aj Európska únia. Zostáva nám veriť, že za relatívne krátky čas sa na starom kontinente podarí vyriešiť problém zabezpečenia dostatočného množstva „zelenej“ elektrickej energie. Otázne je, nakoľko vážne toto vyhlásenie vláda myslí vážne. Je veľmi pravdepodobné, že sa ním iba snaží odpútať pozornosť od problémov s Brexitom. Na posun zákazu predaja automobilov so spaľovacím motorom **samozrejme zareagovali automobilky**. Jedna vec je urobiť politické vyhlásenia a druhá zvážiť jeho následky. Očakávať možno problémy firiem, ktoré samozrejme ohrozia pracovné miesta. Pre úplnosť treba dodať, že sa podobnou cestou vydáva čoraz viac krajín. V roku 2030 chce predaj automobilov so spaľovacími motormi zakázať napríklad Dánsko a Írsko o rovnakom termíne sa uvažuje aj v Nemecku. Zostáva nám veriť, že ľudia, ktorí o týchto plánoch rozhodujú, majú viac informácií o napredovaní spôsobu zabezpečenia výroby a distribúcie elektrickej energie ako aj spoľahlivého systému vykrývania odberových špičiek. V opačnom prípade by mohol takto radikálny prechod na elektromobilitu spôsobiť veľmi vážne energetické problémy.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!