Najčítanejšie články roku 2019: Problémy na STK, nové opatrenia z EÚ, šrotovné a vodičáky zdarma

V priebehu tohto roka našich čitateľov najviac zaujímalo dianie doma na Slovensku.
Vydané  Text: 
Do konca roka ostáva ešte zopár dní, teda nadišiel vhodný čas na bilancovanie. V priebehu roku 2019 sme pre vás pripravili viac ako tisíc autorských článkov a desiatky z nich doslova hýbali slovenským internetom. Vaša priazeň nás nielen nesmierne teší, ale predovšetkým zaväzuje pripravovať stále hodnotnejší, kvalitnejší, pestrejší a informačne bohatší obsah. Médiá sa v priebehu posledných niekoľkých rokov dostali do netradičnej pozície – ich prvotný cieľ výlučne sprostredkovávať informácie bez tendenčnosti a prikláňania sa k názorom jednej či druhej strany bol doplnený aj o aktívnu a rastúcu snahu o nadobudnutie dôvery verejnosti. Polopravdivé, nepravdivé, falošné a zavádzajúce správy a clickbait sa totiž stali témou číslo jeden aj na slovenskom internete a seriózne médiá musia bojovať s tými, ktoré cielene a negatívne ovplyvňujú spoločnosť podvodmi. Pre nás, publicistov, je preto nesmierne dôležité, aby ste z našich článkov mali istotu, že vám prinášame overené, hodnotné a dôležité informácie – a ak sú o ich pravdivosti pochybnosti, je našou úlohou na tento fakt včas upozorniť a nevydávať špekulácie za skutočnosti. V našom prípade sa ale predsa len očakáva aj to, že budeme ponúkať názor – platí to predovšetkým pri testoch automobilov. Naši čitatelia vyžadujú, aby sme tento názor vyslovili a napísali a nedbali pritom na našich inzerentov a priateľov z automobiliek. Som presvedčený, že kto si naše testy automobilov prečítal, ten vie potvrdiť, že sa nebojíme oprávnenej kritiky a vydáme aj negatívne hodnotenie, pokiaľ je založené na reálnych pozorovaniach a zisteniach. Kontroverznou témou je, tradične, nastupujúca elektromobilita a rôzne legislatívne inovácie zo strany štátu a Európskej únie. Informujeme aj o týchto témach a hoci sa niekedy naši čitatelia dočkajú pútavejšieho nadpisu, vždy v samotnom článku namiesto osobného názoru uvádzame fakty a odhady možného vývoja situácie. Pri práci na webe Autoviny.sk vychádzame z motta časopisu auto motor a šport, ktorý znie „Nezávislý, kritický, fascinujúci“; preto odmietame clickbait a povrchný auto-moto bulvár. Prinášame rozhovory s významnými osobnosťami autopriemyslu, venujeme sa novým vozidlám, budúcnosti osobnej dopravy, servisným témam, aktualitám zo sveta motorizmu, testom automobilov i [legislatívnym zmenám v našej Poradni](https://autoviny.sk/obsah/znacka/poradna). Som presvedčený (a poukazujú na to aj naše štatistiky), že kto si raz našiel čas pre naše Autoviny.sk, ten si ich obľúbil a začal ich navštevovať pravidelne. Je to výsledok usilovnej práce celého redakčného tímu, ktorý sa podieľa na tvorbe obsahu, či už v online priestore alebo v časopise auto motor a šport. Ďakujeme za vašu priazeň, za vaše „kliky“, komentáre a ďalšie reakcie v roku 2019 a tešíme sa, že nám priazeň zachováte aj v dvadsiatych rokoch. *Redakcia Autoviny.sk a auto motor a šport* ### Najčítanejšie články roku 2019 *(články sú zoradené podľa dátumu vydania)*

Na STK už nepomôžu ani úplatky a prižmúrenie očí. Neprechádzajú tisíce áut, motoristi sú zúfalí

Jedná sa o asi najväčšiu zmenu v technických a emisných kontrolách vozidiel za posledné roky.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!