Slovensko má ďalšie ultrarýchle nabíjačky elektromobilov, sú v Bratislave

Spoločnosť ZSE otvorila v bratislavskom nákupnom centre Aupark dve nové nabíjacie stanice s maximálnym výkonom 350 kW, ktorými je možné najmodernejšie elektromobily nabiť za niekoľko minút. Spoplatnené budú ako ostatné nabíjačky.
Vydané  Text: 
Spoločnosť ZSE pokračuje vo svojej expanzii a buduje si pozíciu lídra v oblasti nabíjacej infraštruktúry na Slovensku. Po tom, čo minulý rok spoločnosť uviedla do prevádzky vôbec prvú ultrarýchlu nabíjaciu stanicu s výkonom do 350 kW v obci Budča (okres Zvolen), otvára ďalšiu v bratislavskom nákupnom centre Aupark. Dvojica nabíjacích staníc disponuje dvomi štandardizovanými konektormi pre nabíjanie (CCS a CHAdeMO), pričom jedna stanica dokáže obslúžiť iba jeden automobil. 15 minút nabíjania na tejto stanici zabezpečí až 400-kilometrový dojazd elektromobilu. Naďalej sú v prevádzke ďalšie nabíjačky elektromobilov a plug-in hybridov, ktoré boli v Auparku už predtým úplne zadarmo. Riešenie od ZSE DRIVE si však vyžiada zaplatenie poplatkov vo forme mesačného paušálu. Zaujímavosťou je, že namiesto fyzickej kartičky už vodiči elektromobilov môžu na odomknutie nabíjania použiť aj mobilný telefón s nainštalovanou aplikáciou. Časť podzemného parkoviska s vyhradenými miestami pre elektromobily a plug-in hybridy sa volá ZSE HUB a umožňuje nabíjanie celkovo šesť automobilov súčasne. Z nich štyri parkovacie boxy umožňujú nabíjanie vozidiel s nabíjacím výkonom maximálne 22 kW (striedavý prúd) prostredníctvom wallboxov ZSE Drive. „*ZSE intenzívne buduje na Slovensku vlastnú sieť nabíjacích staníc s označením ZSE Drive integrovaných do celoeurópskej siete nabíjacích staníc. Do konca roka ich bude 103, z toho 51 z nich rýchlo nabíjacích (výkon 50kW), 18 ultrarýchlo nabíjacích (výkon do 350 kW) a 34 AC nabíjacích staníc s výkonom 22kW*“, uvádza ZSE vo svojej oficiálnej správe.

Slovensko má prvú ultranabíjačku na elektromobily – a nie je v Bratislave!

Nabíjacia stanica sa nachádza na mieste, ktoré umožní jazdu elektromobilom naprieč celým Slovenskom.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »