Nové obrovské SUV od Volkswagenu má základný kufor 1141 litrov!

Ak je vám Touareg malý, potom budete z tejto novinky vo vytŕžení.
Vydané  Text: 
Obrovský stroj plný techniky je nositeľom dvoch úplne nových odznakov Volkswagenu a modelovej línie R. Volkswagen Atlas Cross Sport v modelovom roku 2020 ponúkne dizajnové princípy známe zo súčasných modelov nemeckého automobilového koncernu vyhotovené v nadrozmernej podobe. Pritom je ešte o takmer šesť centimetrov menší ako východiskový model Atlas, ktorý sa v zámorí predáva ako vozidlo „primeraných rozmerov“. Tamojší trh je skrátka priestorovo náročnejší ako náš európsky. Americký Volkswagen dokonca novinku označuje ako mid-size SUV, teda stredne veľké SUV.
VW Atlas Cross Sport je vybavený prémiovou palubnou technikou, napríklad dvanástimi reproduktormi audiosystému Fender, rozpoznávaním dopravných značiek, asistentom pre jazdu v dopravnej zápche, vstavaný Wi-Fi hotspot s pripojením na 4G LTE, digitálny kokpit, prístup k autu cez mobilnú aplikáciu a v neposlednom rade motory V6. V základnej konfigurácii ponúkne maximálny výkon 175 kW (235 k), v tej vyššej až 205 kW (276 k).
Veľmi pôsobivé sú údaje o vnútornom priestore. V základnom usporiadaní zadných sedadiel ponúkne objem batožinového priestoru až 1 141 litrov Naše európske autá takýto údaj zvyčajne dosahujú až po sklopení zadných sedadiel, ale Atlas Cross Sport po ich sklopení sprístupňuje nákladný priestor s kapacitou až 2 203 litrov. To sú parádne čísla, nepochybne veľmi atraktívne aj pre slovenských zákazníkov. Tí sa však k obrovskému Atlasu Cross Sport nemajú ako dostať konvenčnou cestou.
V čase uvedenia do predaja v USA bude Atlas Cross Sport dostupný v pomerne širokej palete stupňov výbavy, konkrétne: S, SE, SE w/Tech, SE w/Tech R-Line, SEL, SEL R-Line, SEL Premium a SEL Premium R-Line.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.