Na Slovensku budú taxikári rozvážať aj jedlo, budú sa dať objednať cez mobil

Taxík a donášková služba v jednom? Čoskoro realita už aj na Slovensku.
Vydané  Text: 
Slovenskí taxikári budú rozvážať aj jedlá
* **taxiplatforma Bolt zverejnila [nové pracovné ponuky na kuriéra a sales managera](https://careers.bolt.eu/positions/4392894002?fbclid=IwAR32nhVXmL4OCWRJmNGyKwhNx04xeDb1zma5ld4m4Sp0hoGgod5T-Fo6NFw)** * **Bolt plánuje spustiť aplikáciu na donášku jedla** * **kde spoločnosť službu plánuje poskytovať?** Že by sa dali taxíky využiť aj inak ako len na prepravu ľudí? To si zrejme povedala aj známa taxiplatforma Bolt (predtým Taxify), ktorá plánuje zaviesť do svojho portfólia služieb okrem prepravy ľudí aj donášku jedla. Nejde pritom o žiadnu revolučnú myšlienku ani novinku, rovnakú službu už ponúka konkurenčný Uber napríklad vo Viedni či v Prahe (Uber Eats). Bolt sa však rozhodol využiť príležitosť na slovenskom trhu, kde Uber ponuku rozvozu jedál zatiaľ nezvažuje. ### Otvorené pracovné pozície Na stránke spoločnosti môžete nájsť otvorené pracovné pozície na **food kuriéra** a **sales managera** na Slovensku. Formulár tu môžu vyplniť** aj reštaurácie**, ktoré majú záujem stať sa súčasťou ponuky reštaurácii, z ktorých bude Bolt jedlo rozvážať. Hľadajú tiež operačného špecialistu (**courier operation specialist**), ktorý bude akýmsi spojovníkom medzi kuriérmi, reštauráciami a zákazníkmi. K hlavným úlohám manažéra predaja bude patriť vyhľadávanie a kontaktovanie reštaurácií, ktoré sú v súlade so spoločnosťou Bolt a jej hodnotami. Úspešní uchádzači dostanú možnosť byť pri zrode výnimočného projektu, ktorý podľa spoločnosti Bolt zmení budúcnosť dopravy na Slovensku. ### Aplikácia Bolt Food Zákazník si musí najprv stiahnuť aplikáciu **Bolt Food**, ktorá potom na základe polohy užívateľa ponúkne rozvoz jedál z reštaurácií v jeho najbližšom okolí. Spustenie služby plánuje Bolt do **konca tohto roka nielen na Slovensku**, ale aj v ďalších európskych a afrických mestách. Aktuálne spúšťa službu v Taline, kde bude zo začiatku rozvoz zadarmo. Presný dátum spustenia služby Bolt Food na Slovensku zatiaľ nie je známy. Ako uvádza spoločnosť [v tlačovej správe](https://careers.bolt.eu/positions/4392894002?fbclid=IwAR32nhVXmL4OCWRJmNGyKwhNx04xeDb1zma5ld4m4Sp0hoGgod5T-Fo6NFw), jej cieľom je vybudovať tú najlepšiu službu na rozvoz jedla pre milióny ľudí v Európe a Afrike, ktorí denne využívajú ich aplikáciu.
Slovenskí taxikári budú rozvážať aj jedlá




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!