Kia Sportage vo verzii Coupe? Takto by mohla nová karosárska verzia vyzerať.

Len nedávno sme do sveta vypustili niekoľko príspevkov týkajúcich sa najlacnejšieho SUV Coupe postaveného na základoch Dacie Duster. V Rusku sa nový model s atraktívnym vzhľadom predáva pod názvom Renault Arkana a ide o reakciu automobilky na stúpajúci záujem o karosársku verziu pripomínajúcu kupé. V Rusku majú motoristi slabosť pre veľké BMW X6 či Mercedes-Benz GLE kupé,… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Len nedávno sme do sveta vypustili niekoľko príspevkov týkajúcich sa najlacnejšieho SUV Coupe postaveného na základoch Dacie Duster. V Rusku sa nový model s atraktívnym vzhľadom predáva pod názvom Renault Arkana a ide o reakciu automobilky na stúpajúci záujem o karosársku verziu pripomínajúcu kupé. V Rusku majú motoristi slabosť pre veľké BMW X6 či Mercedes-Benz GLE kupé, no tie si bežní smrteľníci nemôžu dovoliť. **Úspech lacnej alternatívy od Renaultu však môže podnietiť aj ďalšie automobilky k výrobe atraktívnejšej karosárskej verzie.** Napríklad taká Kia by mohla jedného dňa obohatiť modelový rad Sportage o SUV kupé. Možnú vizualizáciu nám opäť priniesol portál kolesa.ru, ktorého grafik sa rozhodol premeniť obyčajný Sportage na atraktívne štvordverové kupé.

SUV-kupé Renault Arkana sa púšťa do bitky s BMW aj Mercedesom S VEĽKÝM ALE

Novinka od francúzskej automobilky Renault by mohla výrazne zatriasť trhom s prémiovými SUV-kupé.

**Na fotke sa predná časť sa od súčasnej modernizovanej generácie vôbec nezmenila, zásadné veci sa ale odohrávajú vzadu,** kde strecha v mieste zadných sedadiel začína klesať. Veko kufra má za oknom výraznejšiu odtrhovú hranu, ale zadné svetlá zostávajú bez zmien. Športovejší punc SUV dodáva zvláštna štvorica koncoviek výfuku, aj keď by pochopiteľne skutočná Kia Sportage Coupe používala identické motorizácie ako jej štandardný variant. Foto: [kolesa.ru](https://www.kolesa.ru/news/kupe-krossover-kia-sportage-kakim-on-mozhet-byt)




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!