Hyundai oficiálne potvrdil úplne nový model, pôjde o indický crossover Venue?

Očakávame, že sa bude jednať o crossover s dizajnom Santa Fe.
Vydané  Text: 
Ak by ste mali pocit, že je tých Hyundaiov na slovenských cestách málo aj napriek úspešnej trhovej pozícii tejto značky, úplne nový model od juhokórejského výrobcu by to mohol zmeniť. Automobilka dnes ráno informovala o skorom príchode novinky, ktorá nebude faceliftom alebo generačnou modernizáciou existujúceho európskeho modelu. Zatiaľ zverejnila iba počítačom vytvorený obraz zadného sĺpika karosérie s vizuálnym oddelením strechy a hlavnej časti karosérie. Z neveľkého výrezu môžeme usudzovať, že sa bude jednať o malé SUV, crossover alebo hatchback.
Úplne nový model pre Hyundai v Európe
Vzhľadom k skutočnosti, že už dlhší čas vieme o pripravovanom Venue, predpokladáme, že automobilka spustila oficiálnu marketigovú kampaň práve na tento model. **Hyundai Venue je najmenším SUV** v portfóliu automobilky, jedná sa skôr o crossover s dizajnom výrazne inšpirovaným modelmi **Kona**, **Nexo** a **Santa Fe**. Lenže indická verzia nie je vybavená práve tým detailom na poslednom stĺpiku karosérie, ktorý výrobca prezentuje. Je možné, že práve takto zdôraznil, že Venue v indickej podobe sa na európskom trhu predávať nebude. Možno, že sa dočká výraznejšej modernizácie vzhľadu, aby naplnil nároky nás, európskych zákazníkov. [GALLERY id=30049] ### Jasné nie je nič Stále však nie je isté, že novinkou bude skutočne v Indii odhalený Venue. Možno nás Hyundai veľmi prekvapí, pretože podľa vlastných slov sa bude jednať o model určený pre európskych zákazníkov. Na našom trhu by sa malo malé SUV očakávane objaviť so základným trojvalcom 1.0 T-GDI, počítame aj s možnosťou vybaviť model automatickou prevodovkou. Svetová premiéra je naplánovaná na autosalón vo Frankfurte v septembri tohto roka. Viac informácií bude zverejnených v najbližších týždňoch a Autoviny budú dianie okolo novinky dôsledne sledovať.

Hyundai Venue: nové najlacnejšie SUV od juhokórejskej značky „nechtiac“ odhalené

Myslíte si, že Hyundai skončí pri modeloch Kona, Tucson a SantaFe? Štvrté SUV je priam nevyhnutnosťou a teraz sa stáva realitou. Volá sa Venue a máme príležitosť spoznať ho ešte pred oficiálnou premiérou.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!