Subaru prechádza na solárnu a vodnú energiu

Subaru bude pri výrobe a distribúcii áut využívať elektrinu zo slnečnej a vodnej energie. Emisie celej skupiny spoločností chce do roku 2030 znížiť o tretinu.
Vydané  Text: 
Nové programy spolu s už začatými aktivitami prispejú k zníženiu emisií výrobných závodov a prevádzok Subaru Group o ekvivalent 20 000 ton CO2 ročne, čo predstavuje 3 % ročných emisií. Tento cieľ plánuje skupina dosiahnuť už do marca 2021. Akčný plán Subaru pre životné prostredie ide ešte ďalej: jeho cieľom je znížiť priame emisie CO2 Subaru Group do roku 2030 o 30 % v porovnaní s rokom 2016. Nové iniciatívy zahŕňajú tri kľúčové programy v Japonsku: inštaláciu solárneho systému na pokrytie spotreby elektriny prevádzok logistiky a náhradných dielov v Oizumi v prefektúre Gunma; zavedenie energie z vodnej elektrárne Aqua Premium v hlavnom závode spoločnosti v Gunme, ktorá vyrobí energiu aj pre tokijské kancelárie závodu v Mitake; a využívanie certifikácie Green Power / Green Heat v centrále Subaru v Ebisu v Tokiu a v tréningovom centre v Hachioji v Tokiu.
Solárny systém pre prevádzky v Oizumi s inštalovaným výkonom 1 MW a výrobou 1,145 MWh elektriny ročne má byť dokončený do marca 2020. Používanie zelenej energie tu bude znamenať odhadované zníženie emisií o ekvivalent 330 ton CO2, čo zodpovedá poklesu o približne 40 %. Program Aqua Premium pre hlavný výrobný závod v Gunme dodá elektrinu z vodnej elektrárne, ktorá nevytvára žiadne emisie CO2. Tento krok zníži emisie Subaru približne o ekvivalent 10 000 ton CO2, čo zodpovedá 21 GWh elektriny ročne. Okrem toho bude Subaru využívať certifikáciu Green Power / Green Heat pre elektrickú energiu a vykurovanie, ktorú spotrebuje jej ústredie v Ebisu a tréningové centrum v Hachioji. Cieľom je mať kancelárie s nulovými emisiami CO2. Subaru sa bude usilovať aj o výrazné zníženie emisií v rámci svojich obchodných aktivít. V jednotlivých regionálnych zastúpeniach sa zameria na čo najnižšiu uhlíkovú stopu, čím prispeje k ochrane životného prostredia a k vytvoreniu trvalo udržateľnej spoločnosti.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »