Ford Mondeo Hybrid – šetrí na viacerých frontoch

Blízka budúcnosť patrí bezpochyby aj hybridným technológiám. V automobilke Ford preto nenechávajú nič na náhodu a už niekoľko rokov koncentrujú svoju pozornosť na vývoj a zdokonaľovanie hybridných technológií. Výsledky ich práce zhmotňuje Ford Mondeo Hybrid (HEV).
Vydané  Text: 
Inteligentné technológie, reprezentatívny vzhľad, veľký vnútorný priestor a efektívny pohon sú hlavnými poznávacími znakmi modelu Mondeo Hybrid. A aby automobilka zdôraznila nielen jeho pokrokovú techniku, ale aj praktickú stránku, posiela na trh aj jeho verziu kombi. ### Bez kompromisov Hoci je Mondeo Hybrid na slovenskom trhu len dva roky, pre automobilku nie je neprebádanou pôdou. Naopak, na domácej americkej pôde sa prvé hybridné Fordy objavili už v roku 2008, takže bolo dosť času na vychytanie múch a doladenie ich hybridných technológií na maximálnu možnú úroveň. Doba prítomnosti na trhu a zbieranie zákazníckych podnetov v kombinácii s obrovskou vývojovou základňou automobilky Ford sú tak zárukou, že sa k slovenským zákazníkom dostáva nové Mondeo Hybrid na špičkovej úrovni.
Jeho pohon pozostáva z kombinácie úsporného 2.0 l benzínového štvorvalca a elektromotora napájaného akumulátorom so systémovým výkonom až 138 kW (188 k). Výsledkom ich kombinácie je veľmi slušná dynamika, bezkonkurenčne tichá prevádzka a reálna spotreba prekonávajúca naftové verzie. Aby mal slovenský zákazník ľahšie rozhodovanie, cena hybridnej (HEV) a naftovej verzie je úplne rovnaká.
### Ani gram navyše Aby s Mondeom HEV jazdil úsporne naozaj každý zákazník, prístrojový panel ponúka ukazovateľ Ford HEV SmartGauge s funkciou EcoGuide. Tá pomocou animácií na obrazovke v reálnom čase informuje o prevádzkových údajoch a ukazuje, kedy idete najúspornejšie. Udávanú kombinovanú spotrebu hybridného kombi 4,4 l/100 km tak ľahko dosiahnete aj v reálnej premávke.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!