Mercedes v Bratislave predviedol elektrické SUV EQC: pozrite si fotky i video

Prvé plne elektrické SUV značky Mercedes-Benz s názvom EQC zažilo svoju slovenskú premiéru na autosalóne v Bratislave. Pozrite sa na EQC detailnejšie.
Vydané  Text: 
Model s názvom EQC je alternatívou k esúvečku GLC, ale ponúka výhradne elektrický pohon. Elektromobil Mercedes-Benz EQC je skutočne pôsobivý – a nielen dizajnom, ktorý nás vskutku prekvapil už keď sa prvýkrát ukázal verejnosti. SUV má rozmery 4 761×1 884×1 624 mm a rázvor 2 873 mm. Jeho pohonný systém dokáže vyvinúť maximálny výkon 300 kW a max. krútiaci moment až 765 Nm. Podľa metodiky WLTP je spotreba 25,0 – 22,4 kW/100 km a dojazd 374 – 416 km. Trakčné akumulátory majú kapacitu 80 kWh. Výrobca momentálne avizuje príchod prvej edície elektromobilu s názvom **EQC Edition 1886**. Vzdáva tým poctu počiatkom výroby automobilu ako takého a uvádza novinku do svojho portfólia ako revolučný krok. „EQC Edition 1886 preto spája mnohé prvky mimoriadnej výbavy s optimálnymi službami v oblasti elektromobility. Mercedes-Benz EQC Edition 1886 sa dodáva výlučne v striebornej high-tech metalíze. Okrem toho si možno všimnúť ďalšie individuálne črty ako napríklad plaketu vo vysokolesklej čiernej farbe so špeciálnym nápisom EQC Edition 1886 na blatníku alebo 20-palcové disky z ľahkej zliatiny s 10-lúčovým dizajnom vo vysokolesklej čiernej farbe s bielymi dekoračnými prvkami,“ uvádza predajca vo svojej tlačovej správe. EQC je vybavené vodou chladenou nabíjačkou s výkonom 7,4 kW a je tak pripravené na nabíjanie striedavým prúdom (AC) doma a na verejných nabíjacích staniciach. Až tri razy rýchlejšie ako z domovej zásuvky prebehne nabíjanie z nabíjacej skrinky Mercedes-Benz (wallbox). Vodiči modelu EQC Edition 1886 budú mať zvýhodnený prístup k európskej vysokovýkonnej nabíjacej sieti IONITY. [GALLERY id=29298] **Rozmery**: dĺžka/šírka/výška/rázvor: 4 761/1 884/1 624/ 2 873 mm
**Pohon**: elektrický, poháňaná predná a zadná náprava
**Maximálny výkon elektropohonu**: 300 kW (400+ koní)
**Maximálny krútiaci moment**: 765 Nm
**Spotreba elektrickej energie**: 25,0 – 22,4 kW/100 km
**Dojazd**: 374 – 416 km
**Kapacita akumulátorov**: 80 kWh
**Palubná nabíjačka**: 7,4 kW
**Nabíjací konektor**: CCS (Combined Charging Systems)
**Batožinový priestor**: 500 dm3
**Dostupnosť**: polovica roku 2019








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.