VIDEO: Do práce autom alebo vlakom? Porovnali trasu Senec – Petržalka, víťazstvo vlaku bolo jednoznačné

Každý, kto ráno do práce cestuje autom napriek tomu, že na svojej trase má dobrú dostupnosť vlakov, doslova plytvá svojím časom. Presvedčil sa o tom aj Maťo Homola, ktorý na pomerne krátkej trase „zabil“ takmer hodinu.
Vydané  Text: 


Nie je to tak dávno, čo boli vlaky prakticky jediným spôsobom, akým sa dalo dopraviť na väčšie vzdialenosti. Auto nemal len tak hocikto a kto nejaké vlastnil, ten si pred cestou na druhý koniec republiky dobre rozmyslel, či má túto cestu absolvovať v nepohodlí vtedajších automobilov. **Doba sa však zmenila**, dnes má auto skoro každý a využíva ho na dlhé i krátke trasy prakticky neustále. Lenže okrem osobných áut sa zmenili aj vlaky a s ohľadom na neustále komplikovanejšiu dopravnú situáciu v okolí väčších slovenských miest už definitívne nie sú určené iba na prekonávanie veľkých vzdialeností. Vlakové spoje však jazdia výrazne v hustejších taktoch ako kedysi a zároveň cesty sú násobne viac preplnené. Aj pre toto má výmena auta za vlak mnohé výhody. Veľké množstvo ľudí, ktorí ráno sedia vo vlastnom aute v dopravnej zápche, by v skutočnosti mohli oveľa efektívnejšie rannú i podvečernú trasu absolvovať vlakom s jedným, dvomi či dokonca žiadnym prestupom. O tom, že cestovať do práce a z práce vlakom sa skutočne vypláca nielen z finančného, ale aj časového hľadiska, sa presvedčil aj Maťo Homola, známy slovenský pretekár. Ten absolvoval „challenge“ s generálnym riaditeľom Železničnej spoločnosti Slovensko, Filipom Hlubockým. Zatiaľ, čo šéf železníc sa v Senci posadil do vlaku a nechal sa odviezť až do Petržalky, rovnakú trasu Maťo Homola absolvoval vo vozidle Peugeot RCZ. Táto trasa nebola vybraná náhodne, každý deň sa po nej prepravia desiatky tisíc ľudí a ráno patrí k najvyťaženejším cestám v krajine. Napriek tomu, že sa táto výzva odohrala ešte v lete minulého roka, keď bola automobilová doprava predsa len menej exponovaná, vlak dorazil do petržalskej vlakovej stanice takmer o štvrťhodinu skôr ako auto. Homola prešiel uvedenú trasu za 52 minút, vlakom cesta trvala 40 minút. A ráno je dôležitá doslova každá minúta, to vieme všetci.
Vymeniť pohodlie auta za pohodlie vlaku teda nie je nonsens ani na kratších vzdialenostiach. Moderné vlaky sú bezpečné a čisté, s elektrickými zásuvkami, internetom a hygienickým zariadením. V prvej triede prepravca ponúka aj doplnkové služby, ktoré robia cestovanie ešte príjemnejším. Zatiaľ, čo v aute si ráno vypočujete iba rannú šou v rádiu, vo vlaku môžete dočítať knihu, prejsť si feed Facebooku alebo dospať čas, o ktorý vás ráno okradol budík. Časová výhodnosť dochádzania vlakom je jednoznačná a nespochybniteľná najmä preto, lebo vlak nestojí v dopravnej zápche a má presne naplánované zastávky.








Pokračujte na ďalší príspevok »



auto motor a šport č. 4/2024

Štatút reklamnej a propagačnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé

      
  • auto motor a šport č. 4/2024

    Štatút reklamnej a propagačnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé