Limitovaná edícia GT86 so závanom britského ducha

Špeciálna edícia Toyoty GT86 je ďalším dôkazom, že v automobilovom svete všetko vyzerá impozantne vo farbe British Racing Green.
Vydané  Text: 
Je klasikou motošportu – farba, ktorá po celé roky umožňuje na prvý pohľad vyloviť z kolóny pretekárskych vozidiel to, ktoré reprezentuje **Jej kráľovské veličenstvo**. Vďaka tejto farbe vyzerá každé auto lepšie – a platí to aj pre športové kupé Toyoty. V Japonsku debutuje **Toyota GT86 British Green Limited**, špeciálna edícia, ktorá vnesie do krajiny kvitnúcich sakúr závan britského ducha. Sýta elegantná farba karosérie nie je všetko. Automobil dostal aj **unikátne bronzové disky kolies**, ktoré ladia so zelenou farbou. Za nimi sa ukrývajú **červené brzdové strmene** Brembo. Súčasťou tuningu sú **tlmiče Sachs** a čierny zadný spojler ukončený vo farbe karosérie.
Tmavozelená Toyota GT86 nesie stopy spojenia klasiky a elegancie aj v interiéri. Sedadlá sú potiahnuté hnedou, dokonale vypracovanou kožou a alcantarou. Kontrastné prešívanie zdobí volant, pohodlné sedadlá, prístrojovú dosku aj iné prvky. Pod kapotou limitovanej edície GT86 pracuje **sériový motor Boxer s výkonom 147 kW** (200 koní). Plochý atmosférický štvorvalec so zdvihovým objemom 2,0 litra zrýchľuje na 100 km/h za 7,6 sekúnd s manuálnou a za 8,2 sekúnd s automatickou prevodovkou.
Vozidlo je k dispozícii v základnej verzii výbavy, ktorá poteší milovníkov tuningu. V tejto verzii stojí 3,25 milióna jenov (okolo **26 700 eur**), čiže je lacnejšie ako najlacnejšie GT86 na britskom trhu. Pre vodičov, ktorí nemajú v úmysle jazdiť s týmto autom iba do práce, bolo pred dvomi rokmi obohatené o športový režim jazdy Track. Jazda tak prináša skutočný pôžitok vďaka minimalizovaným zásahom stabilizačného systému (VSC) a trakčnej kontroly (TCS). Zdá sa, že **zelená Toyota GT86** bude dostupná výlučne v Japonsku. Zatiaľ neprenikli na verejnosť signály, že by sa mala objaviť aj v iných krajinách. Môžeme len dúfať, že nadšené prijatie automobilu medzinárodnou tlačou podnieti Japoncov, aby túto výnimočnú farbu použili aj pri iných modeloch. **Napríklad v prípade novej Toyoty Supra**.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.