Nový Peugeot 2008 je na ceste! Takto by mal vyzerať:

Po predstavení novej 208-čky upriamuje automobilka Peugeot pozornosť na chystanú druhú generáciu obľúbeného crossovera 2008. Novinka by mala byť o niečo väčšia a jej dizajn sa priblíži k ostatným SUV v portfóliu značky. **Očakávame najmä nárast dĺžky vozidla, novinka tak prekročí hranicu 4 300 mm.** Vďaka novej platforme CMP, ktorú automobilka vyvíjala spoločne s partnerskou značkou Dongfeng, dôjde… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Po predstavení novej 208-čky upriamuje automobilka Peugeot pozornosť na chystanú druhú generáciu obľúbeného crossovera 2008. Novinka by mala byť o niečo väčšia a jej dizajn sa priblíži k ostatným SUV v portfóliu značky. **Očakávame najmä nárast dĺžky vozidla, novinka tak prekročí hranicu 4 300 mm.** Vďaka novej platforme CMP, ktorú automobilka vyvíjala spoločne s partnerskou značkou Dongfeng, dôjde **medzigeneračne k úbytku hmotnosti o zhruba 40 kilogramov,** z čoho budú ťažiť najmä jazdné vlastnosti a spotreba. Ponuka motorizácií bude kopírovať menší model Peugeot 208. Základ by mali tvoriť benzínové trojvalce 1.2 PureTech v niekoľkých výkonových verziách a do ponuky príde aj čisto elektrická verzia. **Z modelu 208 prevezme crossover aj väčšinu technológií, vrátane palubných a asistenčných systémov.** S pohonom všetkých štyroch kolies však nerátajte, lepšiu trakciu bude poskytovať len vylepšený systém Grip Control. **Novinka sa ukáže už tento rok na jesennom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom.**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!