Výber 12 zaujímavých áut zo Ženevy, ktoré ste možno prehliadli

Športové, elektrické, luxusné, s poctivou manuálnou prevodovkou, ľudové na baterky… pozrite si náš výber 12 zaujímavých vozidiel, ktoré ich výrobcovia odprezentovali na autosalóne v Ženeve a boli vytlačené do úzadia v dôsledku informačného pretlaku.
Vydané  Text: 
Vo fotogalérii vyššie nájdete celkovo 12 vozidiel, ktoré zažili svoj debut práve na ženevskom autosalóne 2019. Nepochybne by sme tento výber mohli rozšíriť aj na 30 automobilov a všetky by si zaslúžili pozornosť verejnosti, tieto sa ale vyznačujú nevšedným dizajnom, konštrukčným vyhotovením alebo technikou. Jedná sa o nasledovné vozidlá: * **SEAT Minimó** – koncept mestskej elektrickej štvorkolky pre dve osoby * **CUPRA Fermentor** – výkonné kompaktné SUV CUPRA s dizajnom inšpirovaným SEATom Tarraco * **SEAT el-Born** – prvý 100% elektromobil od SEAT stojaci na koncernovej platforme MEB * **Mitsubishi Engelberg Tourer** – koncept elektrického SUV-čka od japonského výrobcu s výbavou pre zdolávanie veľkých vzdialeností * **Nissan GT-R50** – oslava 50. výročia spolupráce Nissanu a Italdesign * **New Stratos** je pokračovateľom Lancie Stratos, po minuloročnom debute prichádza aj s manuálnou prevodkovou * **Nissan IMQ** – koncept elektrifikovaného crossoveru môže ukazovať smer, ktorým sa bude uberať dizajn nových áut od tejto značky * **Engler F.F Superquad** – SLOVENSKÝ superšport s hmotnosťou 850 kg, zrýchlením 0-100 km/h za 2,5 s a max. rýchlosťou 350 km/h! * **Piëch Mark Zero** – elektromobil s dizajnom inšpirovaným značkou Aston Martin * **FIAT Centoventi** – koncept ľudového elektromobilu pre širokú verejnosť. Konštrukčné vyhotovenie dverí v štýle BMW i3 je očividne pôsobivejšie ako samotný vzhľad auta. * **Alfa Romeo Tonale** – prvý plug-in hybridný crossover/SUV od značky Alfa Romeo prekvapil dizajnom, ktorý vzdialene pripomína dizajnový jazyk Mazdy, ale stále zachováva kľúčové prvky starších Álf * **Aurus Senat VIP** – kópia Rolls-Royce alebo možný konkurent pre britské luxusné limuzíny? Nech sa na Aurus Senat VIP pozeráte akokoľvek, nedá sa poprieť jeho príťažlivosť.
*Fotografie pre Autoviny.sk zo ženevského autosalóna pripravili Rudolf Banecký, Martin Šebesta a Majo Bóna.*








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!