Nový obrovský Lexus LX: 10-stupňový automat a hybridný pohon

Najväčšie SUV japonskej značky, sa môže v budúcom roku dočkať novej verzie. Podľa informácií z Japonska prinesie štvrtá generácia Lexusu LX veľké zmeny, a to najmä pod kapotou.
Vydané  Text: 
Podľa japonského portálu Best Car, ktorý predpovedá príchod novej generácie modelu LX, vozidlo bude poháňať motor V6 s objemom 3,5 l s dvojitým preplňovaním a 10-stupňovou automatickou prevodovkou. Best Car sa domnieva, že nový model získa z vlajkovej lode výrobcu – limuzíny LS – aj hybridný pohon, pozostávajúci z kombinácie preplňovaného motora V6 3.5 a elektromotora. ### Spolu s Toyotou Land Cruiser Lexus LX aj naďalej zostane SUV-čkom orientovaným na komfort na cestách s rámovou konštrukciou podvozku, ale podľa prepodkladov bude po novom ešte pevnejší a ľahší, podobne ako iné nové modely Lexusu a Toyoty. Vozidlo bude tiež vybavené najnovšou verziou bezpečnostného systému Lexus Safety System+. Podobne ako súčasná generácia modelu LX, aj nová verzia SUV-čka má byť vyvinutá paralelne a spájať konštrukčné riešenia s Toyotou Land Cruiser. Preto možno očakávať, že legendárny teréniak Toyoty bude debutovať v približne rovnakom období.
### Tri generácie luxusného SUV Lexus LX debutoval na jeseň 1995 a stal sa prvým SUV v dejinách japonského výrobcu luxusných áut. Do dnešného dňa sa dočkal troch generácií, aktuálna mala premiéru v roku 2007. V posledných rokoch sa vozidlo menilo vďala mnohým faceliftingom. Posledný (2015) ho zreteľnejšie pripojil k štýlu aktuálnych modelov z ponuky Lexusu. Podľa portálu Best Car môžeme koncept nového modelu očakávať na jesennom autosalóne Tokyo Motor Show a o rok neskôr automobilka predstaví sériovú verziu.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!