Dacia na ženevskom autosalóne ukáže limitovanú edíciu áut

Ak ste očakávali, že sa značka Dacie bude na ženevskom autosalóne pohybovať v tieni materského Renaultu… mali ste pravdu. Ale s niečím novým predsa len príde.
Vydané  Text: 
Skupina Renault, ktorá na ženevskom autosalóne v marci odprezentuje novinky značiek Renault a Dacia, zverejnila zoznam svojich premiér. Pod značkou Renault sa na autosalóne predvedie úplne nová generácia technologicky nabitého mestského kompaktu CLIO, ktoré výrobca predstavuje sloganom „Evolúcia & Revolúcia“.

Veľká fotogaléria nového Renault Clio: toto sa Francúzom vydarilo na plnej čiare!

Nový Renault Clio je zvonka menší, ale vnútri významne narástol. Ako je to možné?

Okrem nového Clia bude stánok Renaultu priťahovať pozornosť verejnosti aj novým Twingom. Novinka má kompaktnú dĺžku iba 3,61 metra a priemer otáčania je iba 4,3 metra! Jedná sa o najlepšie číslo na trhu. Vozidlo stojí na 15-palcových kolesách, za 16-palcové verzie si priplatíte. Do Twinga údajne natlačíte až 2,3-metrový náklad, skvelé! Renault Twingo je jedným z posledných automobilov svojho druhu, ak nie vôbec posledným. Ikonický model od francúzskej automobilky s motorom uloženým vzadu prešiel modernizáciou, ktorá mu dopriala vyladený zovňajšok, ohromnú personalizovateľnosť a zvýšenú bezpečnosť.
Značka Dacia prichádza na autosalón v Ženeve s aktuálnym modelovým portfóliom a nepochybujeme, že najviac pozornosti bude pútať súčasná generácia SUV Duster a Logan MCV Stepway, ktorého test sme publikovali pred niekoľkými dňami. Ako novinku automobilka prinesie vozidlá patriace do limitovanej edície TECHROAD. Automobily tejto výbavy môžete už dnes nájsť v slovenskom konfigurátore. Edícia je určená len pre modely Duster, Logan a rodinu Stepway (Sandero, Logan MCV, Lodgy a Dokker) v dvoch nových farbách: červenej Fusion a šedej Highland.

Test Dacia Logan MCV Stepway s 0,9-litrovým motorom: Veľmi dobre!

Ak ste nad Daciami doteraz ohŕňali nos, prečítajte si náš test modelu Logan MCV Stepway a možno svoj názor prehodnotíte.

Dacia Duster Techroad
V zahraničí je názov tejto edície odlišný: Ultimate. Poznáme aj ceny modelov Techroad, napríklad za najlacnejší Duster Techroad SCe 84 kW/114 k S&S 4×2 zaplatíte 13 840 € a za 4×4 15 640 €. Vôbec najdrahším Dusterom bude práve verzia Techroad s motorom Blue dCi 85 kw/115 k S&S s pohonom všetkých kolies za 18 140 €.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »