Vyše päťmetrový Lexus LX je vraj malý. Chce to ešte väčšie SUV-čko, tvrdia Američania

V portfóliu Lexusu nájdeme mestský crossover UX, stredný model NX a vyše päťmetrový LX. Napriek tomu sa z USA ozývajú hlasy volajúce po väčšom vozidle. Pustí sa Lexus do vývoja ďalšieho SUV-čka?
Vydané  Text: 
Lexus LX
Nápad vytvoriť Lexus ešte mohutnejší ako LX vznikol v Spojených štátoch. Podľa Karla Sewella, predsedu zväzu predajcov áut značky Lexus a majiteľa siete autosalónov, by japonská značka mohla ponúknuť americkému trhu auto pre sedem osôb. Za oceánom by bolo takéto vozidlo predovšetkým konkurentom Cadillacu Escalade, ktorého dĺžka sa blíži k 5,7 m. ### Spoločné gény s Toyotou Sequoia? Ako naznačuje portál Lexus Enthusiast, ak sa automobilka rozhodne vytvoriť ešte väčšie SUV, jeho prirodzenou platformou by bola Toyota Sequoia. Toto mohutné vozidlo dlhé vyše 5,2 m disponuje motorom V8 s objemom 5,7 l a na americkom trhu je veľmi obľúbené. Využitie konštrukcie Toyoty by nebolo prekvapujúcim krokom, pretože ako model GX, tak aj predchádzajúce generácie Lexusu LX majú spoločné gény s Toyotou Land Cruiser.
Lexus GX
### Tri Lexusy pre 7 pasažierov Ani v súčasnosti nechýbajú v ponuke Lexusu veľké modely SUV, dostupné aj s tretím radom sedadiel. Najväčším z nich je LX a okrem neho nájdeme aj modely GX a RX L. Posledný z nich na európskom trhu predstavili nedávno a je jediným Lexusom so siedmimi sedadlami dostupným v tomto teritóriu. Na Slovensku je možné kúpiť si Lexus RX aj v 5-miestnom prevedení s dĺžkou 5 065 mm. RX L je označenie 7-miestnej verzie.
Lexus RX 450 h
### Lexus zaregistroval LQ Už onedlho môže byť zoznam modelov SUV značky Lexus o čosi dlhší. V máji minulého roka si Lexus zaregistroval na americkom patentovom úrade značku LQ. Analytici predpokladajú, že tento názov dostane nové vlajkové SUV Lexusu, ktoré bude reálnym prevtelením konceptu LF-1 Limitless. I keď dĺžka auta s určitosťou prekročí 5 metrov, charakteristika bude trochu iná. V interiéri môžeme očakávať luxus na doteraz nevídanej úrovni, počet sedadiel v tomto prípade nebude prioritou.
Lexus LF-1 Limitless.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.