Lexus RX v novom dizajne už na jar?

Luxusné SUV sa zrejme čoskoro dočká faceliftu. Lexus RX s novým dizajnom pravdepodobne uvidíme už v apríli na autosalóne v New Yorku a na obzore sa črtá aj piata generácia modelu.
Vydané  Text: 
Podľa portálu Just Auto sa má RX po facelifte dizajnom ešte viac priblížiť k modelu NX, ktorý prešiel zmenami v roku 2017 a celkom novému Lexusu UX, ktorý debutoval začiatkom roka 2018. Môže to znamenať, že charakteristická maska v tvare presýpacích hodín bude menej výrazná, viac integrovaná do karosérie a zmení sa aj tvar svetlometov.
### Piata generácia v roku 2021? Just Auto pritom očakáva pomerne rýchly prechod do úplne novej generácie Lexusu RX. Tá by sa mala podľa ich informácií dostať do výroby v druhej polovici roku 2021. Vozidlo by malo byť postavené na novej modulárnej platforme GA-K a rovnako ako súčasný model sa objaví v štandardnej a predĺženej verzii s dodatočným radom sedadiel. Podľa predpovedí by medzi pohonnými jednotkami nemal chýbať hybridný plug-in a tiež čisto elektrický pohon. Nový Lexus sa bude s najväčšou pravdepodobnosťou vyrábať v Japonsku a Kanade.
### Bestseller značky Bolo by prirodzené, keby výroba Lexusu RX ostala v Severnej Amerike, pretože SUV sa tam teší obrovskej popularite, najmä v Spojených štátoch. V Európe je RX druhým najpredávanejším automobilom Lexusu, hneď po modeli NX. Facelift Lexusu RX a premiéra jeho ďalšej generácie budú pre trh s luxusnými SUV nepochybne významnými udalosťami

Test Lexus RX 450h: Majster ticha a pokoja s tromi motormi

Nemožno mu odoprieť označenie za jedno z najpôsobivejších SUV, aké sa nám dostalo do rúk. RX každou jednou jazdou dokazuje, že japonské predstavy o prepychu ladia s tými európskymi.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!