Dve vodičky pri Bytči zrazili jedného cyklistu

Dopravná nehoda sa odohrala v utorok podvečer na trase medzi Bytčou a Považskou Bystricou. Prvé vozidlo zhodilo cyklistu na zem a druhé ho zrazilo. Starší cyklista túto druhú zrážku neprežil.
Vydané  Text: 
O nehode, ktorá sa odohrala včera večer na ceste medzi Bytčou a Považskou Bystricou, informoval portál Teraz.sk v článku TRAGÉDIA NA CESTE: Muža pri Bytči zrazili dve autá. TASR uvádza, že muž vo veku 61 rokov prechádzal na bicykli cez cestu, keď ho zrazila vodička Škody Fabia jazdiacej v smere od Považskej Bystrice na Bytču. Dôsledkom nárazu muž spadol z bicykla na zem a ostal ležať v protismere, pravdepodobne tento náraz prežil. Usmrtil ho až náraz druhého auta, Chevroletu Spark, ktorý šoférovala iná 35-ročná vodička. Ako uvádza portál Teraz.sk a TASR, ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania, alkohol u vodičiek zistený nebol. Zdroje neuvádzajú, či bol cyklista riadne osvetlený alebo či mal nasadenú cyklistickú helmu. Nešťastná udalosť je ďalším mementom problematickej situácie na slovenských cestách, ktorá nepraje ani vodičom automobilov, ani cyklistom. Všetci účastníci cestnej premávky sú rovnocenní, ale cyklisti sú častokrát v nevýhode pre nedostatočné odstupy od automobilov, chýbajúce cyklotrasy a cyklokoridory.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!