SEAT už testuje novú generáciu Leonu, predné svetlá sú oddelené od karosérie

Novú generáciu SEAT Leon uvidíme už budúci rok, dnes prebiehajú testy prvých prototypov.
Vydané  Text: 

Nová generácia vozidiel SEAT Leon vstúpi do modelového roku 2020, takže už budúci rok by sme mali spoznať jej definitívnu podobu a techniku nového hatchbacku. Novinka bude stáť na vylepšenej verzii koncernovej modulárnej platformy MQB a už dnes vieme, že vývoj Leonu prebieha paralelne a prakticky v rovnakom čase s modelmi Volkswagen Golf 8, Škoda Octavia 4 a Audi A3. Zaujímavosťou je, že vyfotený maskovaný Leon nemá zapnuté svetlá aj napriek tomu, že jazdné skúšky prebiehali po tme, automobilka pridala doplnkové svetlomety na prednú hranu kapoty. Nový Leon bude mať veľa spoločného s Audi A3, tvrdí zahraničný portál Autoevolution, najnápadnejšie sú dlhý predný a veľmi krátky zadný previs. Súčasné informácie hovoria o 10-centimetrovom náraste Leonu do dĺžky. Niekoľko dizajnových vychytávok je možné zhliadnuť aj napriek dôslednému maskovaniu vozidla. Napríklad zadné sveltomety majú výrazný geometrický dizajn, infotainment v interiéri bude zobrazený na displeji v štýle tabletu. Interiér by sa teda mohol podobať na práve predstavený SEAT Tarraco a vyzerá to tak, že SEAT bude meniť po rokoch aj samotné logo.
V ponuke motorov nového Leonu očakávame zmeny. Naftové agregáty ešte ani v SEATe nevymrú, hovorí sa o dvoch motoroch: 1,5-litrový s AdBlue a, samozrejme, koncernový 2.0 TDI, ktorý bude vo vefrzii FR schopný ponúknuť maximálny výkon cez 150 kW (204 k). Benzínové motory budú reprezentované základným trojvalcom s objemom 1,0 litra a 1,5-litrovým TSI. Agregát 1.8 TSI nahradí 2.0 TSI s výkonom probližne 140 kW (190 konských síl).
Primárnym trhom pre nový SEAT Leon bude aj naďalej Európa, ale čítame správy o tom, že sa mu darí v Mexiku. Novinka by sa mala formálne predstaviť na autosalóne vo Frankfurte v roku 2019.








Pokračujte na ďalší príspevok »



auto motor a šport č. 4/2024

Štatút reklamnej a propagačnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže FERRAGAMO RED LEATHER – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé

      
  • auto motor a šport č. 4/2024

    Štatút reklamnej a propagačnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport č. 4/2024

  • PREAMBULA Tento Štatút propagačnej a reklamnej súťaže MONTBLANC LEGEND BLUE – auto motor a šport“ (ďalej len „Súťaž“) je záväzným dokumentom, ktorý upravuje pravidlá Súťaže a presne určuje podmienky riadneho priebehu Súťaže (ďalej len „Štatút“). Článok I VYHLASOVATEĽ A PARTNER SÚŤAŽEInzercia 1.1 Vyhlasovateľom Súťaže je spoločnosť Motor Media CS s.r.o., sídlo: Námestie slobody 11, 811 06 Bratislava – mestská časť… Prečítať celé