Zákazníci Tesly zúria, nabíjanie zadarmo je definitívne minulosťou.

**Odvážny sľub Elona Muska o doživotnom nabíjaní zadarmo definitívne padol.** Práve tento argument prilákal veľké množstvo zákazníkov do showroomov americkej automobilky Tesla, ktorá spočiatku ponúkala túto službu štandardne pre všetky nové vozidlá. Časom však došlo k obmedzeniu a za bezplatný prístup k staniciam si noví majitelia museli priplatiť niekoľko tisíc dolárov už pri objednávaní vozidla. **Táto… Prečítať celé
Vydané  Text: 
**Odvážny sľub Elona Muska o doživotnom nabíjaní zadarmo definitívne padol.** Práve tento argument prilákal veľké množstvo zákazníkov do showroomov americkej automobilky Tesla, ktorá spočiatku ponúkala túto službu štandardne pre všetky nové vozidlá. Časom však došlo k obmedzeniu a za bezplatný prístup k staniciam si noví majitelia museli priplatiť niekoľko tisíc dolárov už pri objednávaní vozidla. **Táto príplatková položka však zo zoznamu vypadla a noví zákazníci si za dobíjanie budú musieť platiť ako ktokoľvek iný.** K novému autu môžete dnes dostať len jednorazový poukaz na dobíjanie **v hodnote 100 dolárov** prostredníctvom referenčného kódu.
Prečo sa Tesla rozhodla tieto služby zrušiť práve teraz? Dôvodov je hneď niekoľko! **Automobilka sa v posledných mesiacoch snaží dostať z červených čísel, ktoré sa nepáčia najmä vystrašeným akcionárom.** Musk bol kvôli vysokým stratám už niekoľkokrát na koberčeku a teraz sa snaží škrtať všetky „zbytočné“ výdaje. Prevádzka nabíjacích staníc nie je lacnou záležitosťou a ročne Teslu stojí až 100 miliónov dolárov. **Spoplatnením by tak mohli začať generovať zisk, vďaka ktorému by automobilka mohla rozširovať dobíjacie miesta.**




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.