Nedeľné preteky F1 v Singapure prebiehali v meste a po tme (VIDEO)

Po ukončení európskej časti programu Formule 1, sa kolotoč pretekov presunul na ázijskí kontinent.
Vydané  Text: 
### Tento víkend preteky pokračovali Veľkou cenou Singapuru. Táto Veľká cena je špecifická tým, že sa jazdí na mestskom okruhu podobne ako GP Monaka, ale s tým rozdielom, že hlavné preteky prebiehajú vo večerných hodinách pri umelom osvetlení. Po vzore Singapuru tento rok v januári podobný večerný čas pretekov s umelým osvetlením zorganizovala aj Veľká cena Bahrajnu. Po relatívnom neúspechu na poslednej veľkej cene v talianskej Monze, sa veľké nádeje a očakávania vkladali do tímu Ferrari. Charakter okruhu v centre Singapuru papierovo favorizoval tím Ferrari pred ich najväčším rivalom, jazdcami tímu Mercedes. Piatkové a sobotňajšie tréningové jazdy prebiehali bez závažnejších incidentov a jazdci červených monopostov potvrdzovali svoje teoretické postavenie favoritov týchto pretekov. V poslednom kole sobotňajšej kvalifikácie sa ale do popredia po výbornej jazde zaslúžene dostal **Lewis Hamilton z Mercedesu**, nasledovaný **Maxom Verstappenom z tímu Red Bull Racing**. **Sebastianovi Vettelovi z Ferrari sa ušlo 3. miesto** na štarte nedeľňajších pretekov, **hneď vedľa druhého jazdca tímu Mercedes, Valtteria Bottasa**.
**Od začiatku nedelňajšieho preteku sa na prednej pozícii držal Lewis Hamilton**, kým dvaja jazdci za ním si pár krát vymenili pozície. Hneď v pravom kole, Sebastián Vettel predbehol jazdca Red Bull tímu, a dostal sa druhu pozíciu. Toto mu ale dlho nevydržalo „vďaka“ výjazdu „Safety Car“ a tiež vďaka nešťastnej stratégii tímu Ferrari v boxoch. Nakoniec sa **Sebastián Vettel** musel uspokojiť s celkovým **tretím miestom** v nedeľnom preteku, kým Lewis Hamilton si svojim víťazstvom zvýšil náskok v celkovej kvalifikácii na 40 bodov.
**Druhý skončil Max Versttapen z Red Bull Racing, štvrtý bol Valtteri Bottas z Mercedesu, nasledovaný Kimi Räikkönenom z Ferrari a Danielom Ricciardom z Red Bullu.** Mexičan Sergio Pérez z tímu Force India bol nešťastnou hviezdou pretekov. Pripisuje sa mu zodpovednosť za incident so svojím tímovým kolegom hneď v prvom kole, keď Estabana Ocona vytlačil do múru a predčasne ukončil jeho preteky, ako aj neskoršie incidenty, v ktorých testoval trpezlivosť dalších pretekárov na okruhu.
Do konca tohto ročníka ostáva ešte 6 pretekov, v ktorých môžeme očakávať zvýšenú snahu tímu Ferrari znížiť celkový náskok Lewisa Hamiltona z Mercedesu. **Nasledujúcou Veľkou cenou bude o dva týždne Ruská GP v Soči**.
### VIDEO: Zhrnutie preteku
Zdroje informácií:
https://www.dailymail.co.uk/sport/formulaone/article-6173257/Lewis-Hamilton-wins-Singapore-Grand-Prix-extend-lead-Sebastian-Vettel.html
https://wwos.nine.com.au/motorsport/hamilton-wins-singapore-gp/63e43d5b-e87e-4342-855d-54cc59474e17

zdroj foto:
@ youtube, @ instagram, tabuľka @ FIA








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!