Škoda Kodiaq GT zachytili už aj v Európe! (FOTOGALÉRIA)

Vyzerá to tak, že sa nakoniec krásneho SUV-kupé skutočne dočkáme!
Vydané  Text: 
### Ak Škoda uvedie model Kodiaq GT do predaja aj v Európe, ako už spravila v Číne, môže tým výrazne ovplyvniť pomery na trhu s SUV-kupé. Vstúpila by do kategórie, ktorú doteraz obsadzujú výhradne nemecké prémiové značky a očakávame, že by si za novinku pýtala nepomerne menšie peniaze. Keď sme pred niekoľkými týždňami medzi prvými informovali, že Škoda vyrobila kupé verziu svojho populárneho SUV Kodiaq, zaznamenali sme mimoriadny čitateľský ohlas. Ani sa nečudujeme, pôvodom česká značka patriaca pod Volkswagen je pre domáceho zákazníka zlatým štandardom a aj ľudovou voľbou zároveň.
Nedávno zverejnené štúdie a skice dizajnu nového hatchbacku a aj novej Octavie jednoznačne poukazujú na to, že Škoda sa pomaly presúva z lacných vôd do vyšších sfér. Dôkazom je aj najnovšie zistenie zahraničného portálu autoevolution, ktorému sa podarilo zachytiť fotografie Kodiaqu GT priamo v Európe. Zaujímavosťou je, že vozidlá boli maskované tak, aby na prvý pohľad vyzerali skôr ako Mazda CX-5. Cez okná je možné pozorovať škrupinové sedadlá.
Kodiaq GT sa zatiaľ vyrába v Číne v závode spoločnosti Shanghai-Volkswagen a podľa slov autoevolution vyrába autá veľmi lacno. Ak by sa mal karosársky variant GT dostať aj do Európy, musel by splniť náročnejšie požiadavky na bezpečnosť, prejsť homologizačným procesom a celkom určite by sa výroba presunula mimo Čínu, čo by znamenalo signifikantný nárast koncovej ceny. Nepochybujeme ale, že aj s výraznejšie vyššou cenovkou by sa Kodiaq GT stal na našom trhu hitom – stačí sa pozrieť na obrovské čakacie doby na dodanie štandardného Kodiaqu.

Je tu Škoda Kodiaq GT!!! České SUV-kupé zničí nemecké predražené štýlovky

Prvé fotografie očakávaného SUV-kupé od značky Škoda sú konečne tu!








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!