Toto je revolučný Mercedes-Benz EQC: SUV elektromobil s úžasným vzhľadom!

Čítajte to najpodstatnejšie o historicky prvom plne elektrickom SUV od Mercedes-Benzu
Vydané  Text: 
Značka Mercedes-Benz patriaca pod koncern Daimler predstavila finálnu podobu svojho prvého elektrického SUV spadajúce pod subbrand EQ. Model s názvom EQC reprezentuje rovnakú kategóriu vozidiel ako GLC, ale s výhradne elektrickým pohonom. Poháňané sú obe nápravy, spoločný výkon elektrických motorov je 300 kW a výrobca avizuje dojazd až 450 kilometrov podľa cyklu NEDC.
**Rozmery**: dĺžka/šírka/výška/rázvor: 4 761/1 884/1 624/ 2 873 mm
**Pohon**: elektrický, poháňaná predná a zadná náprava
**Maximálny výkon** elektropohonu: 300 kW (400+ koní)
**Maximálny krútiaci moment**: 765 Nm
**Spotreba** elektrickej energie: 22,2 kWh/100 km
**Dojazd**: 450 km podľa NEDC
**Kapacita akumulátorov**: 80 kWh
**Palubná nabíjačka**: 7,4 kW
**Nabíjací konektor**: CCS (Combined Charging Systems)
**Batožinový priestor**: 500 dm3
**Dostupnosť**: polovica roku 2019
**Cena**: zatiaľ neuvedená
### Oficiálna správa výrobcu: Na parížskom autosalóne v roku 2016 značka Mercedes-Benz prvý raz prezentovala svoju novú produktovú a technologickú značku pre elektrickú mobilitu. V polovici roku 2019 nastane očakávaná chvíľa: s EQC príde na cesty prvé vozidlo Mercedes-Benz značky EQ. Svojim plynulým, čistým dizajnom a farebnými zvýrazňovacími prvkami, typickými pre značku, je predjazdcom avantgardnej elektrickej estetiky a súčasne predstaviteľom dizajnovej reči Progresívneho luxusu. V otázkach kvality, bezpečnosti a komfortu je EQC mercedesom medzi elektrickými vozidlami a presvedčuje súčtom svojich vlastností. K tomu sa pridáva vysoká jazdná dynamika vďaka dvom elektromotorom umiestneným na prednej a zadnej náprave s celkovým výkonom 300 kW. Vďaka premyslenej prevádzkovej stratégii je možný elektrický dojazd viac ako 450 km podľa NEDC (predbežné údaje). EQ ponúka rozsiahle služby v spojení s Mercedes me a dokazuje, že elektrická mobilita môže byť pohodlná a praktická na každodenné používanie. EQC je súčasne symbolom začiatku novej éry mobility v spoločnosti Daimler.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »