Ferrari vydalo knihu s cenou Škody Superb. Už len pohľad na ňu je veľkým prekvapením.

Jedinečný pohľad do histórie Ferrari.
Vydané  Text: 
### V októbri prichádza na trh exkluzívna kniha vydávaná v spolupráci automobilky Ferrari a vydavateľstva Taschen za približne 26 000 EUR (£ 22 500), teda len za cenu základného modelu Škody Superb. Pre milióny fanúšikov a obdivovateľov je Ferrari už od svojich začiatkov v roku 1947 synonymom dokonalosti, krásy, štýlu a rýchlosti. Každý vyrobený model je unikátnom s vlastným príbehom a históriou. Takou má byť aj jedinečná publikácia spracovaná talianskym novinárom Pino Allievim.
Masívna a exkluzívna kniha, ktorá vychádza v limitovanom množstve len 1947 kusov, obsahuje množstvo doteraz nezverejnených fotografií, dobových dokumentov a výkresov z archívov Ferrari a súkromných zbierok, ktoré odhaľujú unikátne príbehy a pozadia víťazstiev a osobností. Tento jedinečný pohľad do minulosti a dedičstva zakladateľov automobilky je doplnený originálnymi dokumentmi tímových jazdcov a zakončený kompletným zoznamom víťazstiev tímov Ferrari od roku 1947. Kniha vychádza v dvoch verziách. Lacnejšia a dostupnejšia je tzv. “Collector’s Edition “ (# 251 – 1947) s koženou väzbou v hliníkovom obale inšpirovanom 12-valcovým motorom Ferrari. Tento zaujímavý obal bol navrhnutý známym dizajnérom Marcom Newsonom, ktorý je, okrem iného, zodpovedný aj za niekoľko Apple produktov. Každý kus tejto verzie je podpísaný Pierom Ferrarim, synom zakladateľa automobilky Enza Ferrariho. Vzácnejšia a exkluzívna verzia “Art Edition” (# 1 – 250) je doplnená o ručne tvarovaný chrómovaný stojan pripomínajúci výfukový systém pretekárskych aút zo 60. rokov. Táto edícia je okrem podpisu Piera Ferrariho doplnená aj o podpis Johna Elkanna (Ferrari CEO) a podpis nedávno zosnulého riaditeľa spoločnosti, Sergia Marchionniho. Väčšina z nás si nebude môcť túto knihu zakúpiť a pravdepodobne ani nebude mať možnosť ju niekde vidieť naživo,, tak aspoň na Issuu si môžete pozrieť ukážku z publikácie.

### Detaily produktu: Kožená väzba, hliníkový obal / výstavný obal
32.4 x 43.2 cm
514 strán
Anglický jazyk
Cena:
„Collector’s editio“ : 4 500 britských libier
„ART edition“: 22 500 britských libier



**Zdroje**:
Taschen (taschen.com)
https://www.designboom.com/technology/ferrari-book-limited-edition-marc-newson-display-case-08-22-2018/
https://www.taschen.com/pages/en/catalogue/photography/all/66921/facts.ferrari.htm
https://en.wikipedia.org/wiki/Marc_Newson
http://marc-newson.com/ferrari-art-collectors-edition/
https://www.motor1.com/news/260966/ferrari-book-chrome-pedestal-teased/








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!