Kia ukončila predaj tohto štýlového SUV! Prečo?

Podľa posledných správ od insideevs.com, Kia zastavila výrobu európskej špecifikácie modelu Soul so spaľovacími motormi. V ponuke však naďalej zostáva populárna elektrická verzia, ktorej v Európe dalo prednosť až 45 % záujemcov o tento model. Na starom kontinente sa v priebehu minulého roka predalo 12 100 kusov, pričom neväčší počet registrácií zaznamenali v Nemecku. Za ukončenie výroby… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Podľa posledných správ od insideevs.com, Kia zastavila výrobu európskej špecifikácie modelu Soul so spaľovacími motormi. V ponuke však naďalej zostáva populárna elektrická verzia, ktorej v Európe dalo prednosť až 45 % záujemcov o tento model. Na starom kontinente sa v priebehu minulého roka predalo 12 100 kusov, pričom neväčší počet registrácií zaznamenali v Nemecku. Za ukončenie výroby s najväčšou pravdepodobnosťou môže aj povinné a finančne nákladné „prezbrojovanie“ na sprísnené emisné normy Euro 6c/6d-Temp, na ktoré sa Kia pri iných modeloch pripravila s predstihom.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »