BMW dostalo povolenie testovať samojazdiace autá naostro na čínskych cestách

Nové povolenie od čínskych úradov pre BMW znamená veľký krok vpred vo vývoji samojazdiacich áut.
Vydané  Text: 
**Spoločnosť BMW Group sa tak stala prvým zahraničným výrobcom automobilov, ktorý v Číne získal povolenie na testovanie autonómnej jazdy v bežnej premávke. Toto povolenie vydáva Združenie na podporu testovania inteligentných a navzájom prepojených vozidiel (Intelligent Connected Vehicle Road Test Promotion Team).** Nemecký automobilový koncern BMW Group považuje Čínu za kľúčovú vo vývoji nových technológií a pre napĺňanie svojej stratégie s názvom „NUMBER ONE > NEXT“. Súčasťou tejto stratégie je aj projekt A.C.E.S. (Autonomous Driving, Connectivity, E-Mobility and Shared services – Autonómna jazda, Konektivita, E-Mobilita a Zdieľané služby).
Ako uvádza BMW vo svojom oficiálnolm vyjadrení k vydaniu nových povolení:„ Šanghaj je atraktívne, inovatívne mesto, ktoré perfektne vyhovuje víziám spoločnosti BMW Group o mobilite budúcnosti. Preto v tomto meste realizuje čínske vývojové centrum testy autonómnej jazdy úrovne 4. Spoločnosť BMW Group v Šanghaji vytvorila silný miestny tím vrátane 60 expertov na autonómnu jazdu. V rámci povolenia nazbiera vývojový tím niekoľko petabajtov (1 000 terabajtov) dát, ktoré budú vychádzať z aktuálnej dopravy, čím sa pokryje celá jej komplexnosť. Údaje sa následne použijú na vytvorenie algoritmov pre strojové učenie, čím vzniknú predpoklady pre adekvátne reakcie vozidiel s autonómnou jazdou na úrovni 4.
BMW 740Le xDrive iPerformance (2017)
Testovací okruh v Šanghaji má aktuálne dĺžku 5,6 kilometra a čoskoro sa plánuje s jeho rýchlym rozširovaním. Testovaciu flotilu tvoria aktuálne modely BMW radu 7. V máji sa prevádzka začala s dvoma vozidlami a do decembra bude v Číne v prevádzke sedem vozidiel. Základnou tézou vývoja autonómnej jazdy v spoločnosti BMW Group je Bezpečnosť na prvom mieste. Doteraz majú vozidlá v Číne najazdených dovedna takmer 30 000 kilometrov v rámci testov v premávke a viac ako 200 000 kilometrov počítačových simulácií.“








Pokračujte na ďalší príspevok »