Pozrite si novú elektrickú Toyota C-HR: Pokorí aj slovenský trh s elektromobilmi?

Do roku 2020 spoločnosť Toyota uvedie na 10 nových elektrifikovaných modelov. Na autosalóne v Pekingu predstavila značky Corolla a Levin v plug-in a hybridnej verzii, ktoré sa objavia v Číne na budúci rok. O rok neskôr sa dostane do predaja elektromobil, postavený na crossoveri Toyota C-HR. Škoda, že obe novinky budú určené zatiaľ iba na čínsky trh – Slovensko teda, bohužiaľ, určite nepokoria.
Vydané  Text: 
**O dva roky by sa v čínskych showroomoch mali objaviť dve elektrické autá poháňané batériami (BEV) založené na crossoveri. Toyotu C-HR ponúkne spoločnosť GAC Toyota Motor Co. a Toyotu IZOA uvedie do predaja spoločnosť FAW Toyota Motor Sales Co. Obidva modely sú aktuálne dostupné v benzínových verziách.**

Dve hybridné verzie Corolly

Ešte pred elektromobilom sa k čínskemu zákazníkovi budúci rok dostanú Corolla PHEV a Levin PHEV – dva kompaktné sedany v hybridnej verzii nabíjanej z vonkajšieho zdroja. S ich výrobou začnú v čínskych závodoch Toyoty. Budú to prvé plug-in hybridy značky vyrobené mimo územia Japonska. Obidva modely budú mať v elektrickom režime (EV) dosah najmenej 50 km. Corolla a Levin sú dve lokálne verzie 11. generácie Corolly. Levin vznikol na základe americkej verzie modelu a čínska Corolla má zasa európske korene. Obidva modely navrhol inžinier Shinichi Yasui.
Toyota Corolla PHEV pre čínsky trh

Toyota zvyšuje záujem o elektromobilitu v Číne

Japonská spoločnosť zamýšľa založiť kampaň elektrifikácie svojho modelového radu v Číne na miestnej výrobe najdôležitejších technológií pre elektrifikované automobily. Súčasne so zavedením nových elektrických, hybridných a hybrid plug-in modelov na čínsky trh uvažuje tiež o využití technológie vodíkových palivových článkov v tejto krajine. V uplynulom roku spoločnosť odštartovala trojročný program testovania ziskovosti predaja sedanu Mirai a vodíkových úžitkových vozidiel, vrátane mestských autobusov v Číne. V Japonsku predala Toyota dodnes 2100 kusov Mirai, v mestskej komunikácii v Tokiu jazdí niekoľko desiatok vodíkom poháňaných autobusov Toyota, do roku 2020 ich bude najmenej stovka.
Toyota Levin PHEV pre čínsky trh
Japonská automobilka systematicky zvyšuje v Číne svoje kapacity na výrobu elektrifikovaných áut. V roku 2015 začala s výrobou prevodoviek k hybridnému pohonu v Toyota Motor (Changshu) Auto Parts. V rámci prípravy na rastúci dopyt po elektrifikovaných vozidlách zvažuje zvýšiť výrobné kapacity Sinogy Toyota Automotive Energy System a Corun PEVE Automotive Battery, ktoré sa zaoberajú výrobou nikel-vodíkových akumulátorov. V roku 2020 budú vyrábať ročne 220 000 trakčných batérií. S cieľom urýchliť elektrifikáciu modelového radu v Číne posilňuje automobilka aj svoje výskumné a vývojové centrá v tejto krajine. O dva roky plánuje otvoriť nové centrum na testovanie batérií v spoločnosti Toyota Motor Engineering & Manufacturing (Čína), ktorá sa zaoberá hodnotením batérií pre elektrifikované vozidlá. V minulom roku Toyota predala v Číne 140 000 kusov elektrifikovaných vozidiel a dovedna 350 000 áut. Čínsky trh predstavuje 9 % ročného predaja elektrifikovaných áut spoločnosti Toyota na celom svete – v roku 2017 spoločnosť dodala svojim zákazníkom 1,52 milióna kusov.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.