Nová KIA Ceed už schádza z výrobných liniek v Žiline

Ako prvá sa do výroby dostáva päťdverová hatchback verzia, o tri mesiace bude nasledovať aj predĺžené kombi – Sportswagon.
Vydané  Text: 
Žilinský závod Kia Motors Slovakia (KMS) 2. mája spustil sériovú výrobu tretej generácie modelu Ceed. Navrhnutý, vyvinutý, skonštruovaný a vyrobený v Európe – jeho úlohou bude posilniť pozíciu značky Kia v kompaktnom segmente starého kontinentu. Ako prvá sa do výroby dostáva päťdverová hatchback verzia, o tri mesiace bude nasledovať aj predĺžené kombi – Sportswagon. „Výrobné linky nášho závodu doteraz opustilo viac ako 1,27 milióna kusov modelu cee‘d prvej a druhej generácie. Sme presvedčení, že tretia generácia nás výrazne presunie cez hranicu dvoch miliónov a bude aj naďalej tvoriť pilier rastu značky Kia v Európe,“ hovorí Dae Sik Kim, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti. Spustenie výroby tretej generácie päťdverového hatchbacku zároveň znamená ukončenie produkcie rovnakého typu modelu cee‘d druhej generácie. O necelé tri mesiace podobný osud teda čaká aj kombi variant Sportswagon.
Nová generácia Ceed je evolúciou tej predchádzajúcej. K najvýraznejšej zmene došlo v oblasti bezpečnosti a ekologizácii dostupných motorizácií. K dispozícii bude asistent diaľkových svetiel, systém monitorovania pozornosti vodiča, asistent udržiavania vozidla v jazdnom pruhu, či systém varovania a ochrany pred čelnou zrážkou. Do ponuky benzínových motorov pribudne 1,4-litrové turbo, či 1,6-litrový diesel navrhnutý tak, aby už dnes prekračoval rámec limitov, ktoré prináša najnovšia emisná norma Euro 6d TEMP. Päťdverový hatchback si vyžiadal 64 nových lisovacích foriem, verzia Sportswagon ďalších 25. V zvarovni došlo takmer na každej výrobnej linke k zmene existujúcej technológie, lakovňa si vyžiadala modifikáciu dopravníkového systému, došlo k preprogramovaniu robotov a bolo pripravených šesť nových farieb. Tretia generácia modelu Ceed totiž bude k zákazníkom smerovať až v jedenástich farebných prevedeniach. Motoráreň sa zas musela pripraviť na produkciu nového typu dieselového motora.








Pokračujte na ďalší príspevok »



LÁSKA NA PRVÝ AJ DRUHÝ POHĽAD

Ideálne vyváženie hodnoty a ceny / Dlhodobý test Kia Ceed 1.5 T-GDi 6MT Sport

  • Neverte im, keď tvrdia, že potrebujete prémiové auto, aby ste si splnili sny. Každému záleží na cene, nenechajte sa preto zahanbiť tým, že cielene hľadáte nové auto s najlepším balansom ceny, hodnoty, techniky a estetiky.

     Kia Ceed je stálicou, ktorá je overená, obľúbená a vytrvalo na poprednej pozícii, pokiaľ ide o ponúkanú výbavu vzhľadom na cenu - dokonca aj v stupni výbavy s názvom Sport. Foto: Juraj Hrivnák
  • Výpadok Slovensko.sk

    Portál Slovensko.sk má problém, elektronicky so štátom cez Chrome a Edge nevybavíte nič. Návod, ako to obísť

  • Kto chcel využiť týždeň so sviatkom na to, aby si vybavil záležitosti, ktoré od neho vyžaduje štát, má smolu. Portál Slovensko.sk naďalej trápia výpadky pre najčastejšie používané prehliadače internetu.

     Riešenie spočíva v nainštalovaní alternatívnych prehliadačov Opera alebo Firefox. 
  • Slovensko

    Vyvlastňovanie je štandardný inštitút, ktorý spomína aj ústava, tvrdí rezort dopravy pri zákone o strategických investíciách

  • V priebehu apríla rezort dopravy vykonal kroky, ktoré povedú k rýchlejšej a bezpečnejšej preprave nielen na východe Slovenska.

     Parlament schválil zákon o strategických investíciách a na rozvoj verejnej dopravy v regiónoch sa vyčlenilo 350 miliónov eur. Sporným miestom má byť ľahšie dostupné vyvlastňovanie.
  • Dopravná poradňa

    Môžem sa otočiť v takejto križovatke, keď sú smery rozdelené ostrovčekom? Dopravné predpisy o otáčaní sa v križovatke

  • V niektorých križovatkách sa otáčať môžete, v iných zasa nie. Záleží aj na dopravných značkách, hoci explicitne nemusí byť otáčanie dovolené.

     Pripravili sme prehľadný súhrn aktuálnych pravidiel, ktoré sa týkajú otáčania sa v križovatke.