Lada Niva 4×4 bude dostupná v špeciálnej edícii. Čo sa zmenilo?

BMW o tom iba žartovalo, Lada to myslí celkom seriózne. Novú Ladu 4×4 si môžete za príplatok vybaviť špeciálnou úpravou karosérie.
Vydané  Text: 
Lada 4×4 (2018) v camo-úprave
Dacia Duster už niekoľko rokov vládne v zoznamoch najlacnejších SUV na trhu, ale Lada stále vyrába legendárnu Niva (teraz sa volá jednoducho 4×4), ktorá sa nezmenila už štyri desaťročia. Ruský off-road vyzerá rovnako ako v roku 1977, kedy vyšla z výrobných pásov jeho prvá generácia. V priebehu 40 rokov síce výrobca zaviedol niekoľko vylepšení, ako je napríklad klimatizácia, ale charakter vozidla a jeho dominantné vlastnosti ostali nezmenené – majitelia tohto auta oceňujú jeho mimoriadne schopnosti prejazdu terénom, robustnosť, odolnosť a tiež spoľahlivosť.
Lada 4×4 (2018) v camo-úprave
Lada je už dlhší čas v rukách firmy AvtoVAZ. Zástupcovia ruskej značky oznámili nový produkt pre túto sezónu a teraz sa všetko stalo jasným: Za menej ako 500-eurový doplatok môžete off-road 4×4 získať vo verzii s kamuflážnymi fóliami. Začiatkom apríla BMW oznámilo podobné vylepšenie pre model X2, ale bol to iba prvoaprílový žart. Rusi sú však odvážnejší a vypočítavejší, vojensky pôsobiace 4×4 zaradili do ponuky. Sezónna edícia bude k dispozícii iba na vybraných trhoch. V tomto prevedení sa auto určite dostane do pozornosti poľovníkov či rybárov. Lada 4×4 na Slovensku stojí minimálne 9 990 eur, za 5-dverové vyhotovenie zaplatíte minimálne 10 990 eur, respektíve 12 790 eur za verziu URBAN.
Lada 4×4 (predtým Niva) sa vyrába už štyri desaťročia s iba minimálnymi zmenami
Na Slovensku sa na značku Lada pozeráme cez prsty preto, lebo tvorila tvár našich ciest v časoch, na ktoré ľudia neradi spomínajú, ale klady jej modelov nemožno odopierať.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!