VIDEO: Večerná naháňačka sa v Bratislave skončila nehodou! Prečo mladá vodička unikala?

PREČÍTAJTE SI STANOVISKO POLÍCIE:
Vydané  Text: 

VIDEO: ÚTLA VODIČKA UNIKALA AUTOM PRED POLICAJTMI, AŽ NARAZILA DO AUTOBUSU Fotky v komentároch. Dnes v noci si hliadka…Posted by Polícia Slovenskej republiky on 4. apríl 2018

Dnes v noci si hliadka v Senci všimla BMW, ktoré sa pohybovalo zo strany na stranu. Nakoľko vzniklo podozrenie že vodič tohto vozidla môže byť pod vplyvom návykovej látky, hliadka chcela zákonným spôsobom toto vozidlo zastaviť. Na výzvy k zastaveniu vodič vozidla nereagoval, s vozidlom prudko zrýchlil a unikal v smere na obec Blatné, kde zišiel na diaľnicu D1 a rýchlo pokračoval do Bratislavy. Hliadka sa opakovane snažila vozidlo zákonným spôsobom zastaviť výstražným svetelným a zvukovým zariadením. Vodič nereagoval, naopak, pokračoval v rýchlej jazde a opakovanie odignoroval červený signál. Napokon na Račianskej ulici v Bratislave vošiel do električkového koľajiska a krátko na to narazil do autobusu MHD. Vozidlo zostalo stáť. Hliadka k stojacemu vozidlu pristúpila a spozorovala osobu ženského pohlavia sediacu na mieste vodiča, ktorá však javila známky bezvedomia. Z dôvodu podozrenia na vážne ohrozenie života a zdravia vodičky hliadka rozbila okno na dverách spolujadzca, pričom po tomto sa vodička prebrala a následne bola obmedzená na osobnej slobode. Následnou lustráciou bolo zistené, že 20-ročná vodička viedla vozidlo v čase zákazu činnosti vedenia motorových vozidiel, čím vzniklo podozrenie z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Vodička bola v súlade so zákonom obmedzená na osobnej slobode. Presné príčiny a okolnosti tejto nehody, ako aj vyvodenie trestnoprávnej zodpovednosti voči vodičke je predmetom v súčasnej dobe prebiehajúceho vyšetrovania.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.