Maskovaná Kia Sportage v okolí Žliny. Kedy ju uvidíme na cestách?

Náš čitateľ Daniel Rančák odfotil na cestách v Ružomberku maskovanú Kiu Sportage, ktorá naznačuje, že faceliftovaný model mimoriadne obľúbeného SUV sa onedlho predstaví aj na trhu.
Vydané  Text: 
Maskované prototypy na cestách sú často náznakom príchodu nového modelu. V tomto prípade Daniel zachytil testovanie faceliftovanej verzie, ktorá sa predstaví na parížskom autosalóne v októbri tohto roka. Maskovanie prednej a zadnej časti naznačuje, že hlavné zmeny sa udejú najmä na prednej a zadnej časti. Teda tak ako tomu býva zvykom. Najväčšou zmenou budú full LED svetlomety so štyrmi diódami pre denné svietenie, ktoré vytvárajú dizajn „ice cube“, po slovensky ľadovej kocky. Aj zadné skupinové svetlomety dostanú LED pásy, čo je jasne vidieť na fotografiách zadnej časti. Pod kapotou sa objavia aj nové motory: 1,4 T-GDi, ktorý nahradí motor 1,6 GDi a povráva sa aj o športovej verzii GT, ktorý by mala mať 245-koňový benzínový dvojliter. Ten by bol príjemný oživením ponuky. Oficiálne fotografie budú uverejnené na konci apríla, oficiálnu premiéru zažije modernizovaný Sportage na parížskom autosalóne a na trh by mal faceliftovaný model prísť v októbri/novembri.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.