Škoda skombinovala CNG, benzín a elektrinu. Jej Vision X je svetovým unikátom.

ŠKODA VISION X je prvým hybridným vozidlom v histórii značky s pohonom všetkých kolies bez kardanového hriadeľa, s pohonom na zemný plyn, benzín a elektrinu. Emisie CO2 predstavujú len 89 g/km.
Vydané  Text: 
Mladoboleslavská značka na tohtoročnom autosalóne v Ženeve (6. – 18. marca 2018) predstaví svoj prvý hybridný automobil, ktorý na pohon využíva CNG, benzín a elektrinu. Štúdia ŠKODA VISION X je vo svojej podstate malé SUV, podobnosť so SEAT Arona či Hynudai Kona nie je úplne náhodná: práve im by automobil mohol konkurovať, ak by sa raz objavil v predaji. Platí to najmä pre Konu, ktorá sa najnovšie predstavila vo verzii s výhradne elektrickým pohonom.
Obsiahnutý zážihový motor pracuje na stlačený zemný plyn a benzín, elektromotor má za cieľ jednak jazdiť bezemisne, taktiež znižovať celkové priemerné emisie počas dlhodobej prevádzky. Vision X by podľa Škody dosahoval emisie iba 89 g CO2 /km. Okrem toho môže vďaka inovatívnemu hnaciemu ústrojenstvu využívať podľa potreby pohon predných, zadných alebo všetkých kolies, v tomto prípade bez kardanového hriadeľa. Vision X je dnes štúdiou, ktorá sa pretaví do konceptu a neskôr sa očakáva, že nahradí súčasné modely Fabia Combi a Rapid Liftback. Mestský crossover/SUV stojí na univerzálnej modulárnej platforme na platforme MQB A0, s ktorou sa budeme v rámci značiek koncernu Volkswagen stretávať čoraz častejšie.








Pokračujte na ďalší príspevok »