Kufrové dvere sa ešte môžu vyvíjať, tento koncept počíta aj s displejom a dotykovými plochami

Zdá sa, že piate dvere na autách až takým prudkým vývojom neprechádzajú, hoci sme sa za posledné roky mohli stať svedkami zavedenia niekoľkých nových technológií.
Vydané  Text: 
**Spoločnosť Plastic Omnium ešte minulý rok predstavila koncepčné vozidlo, ktoré malo byť demonštráciou nových technológií piatych dverí na autách. Koncept tejto značky je pútavý pre použitie farebných displejov a dotykových plôch, ktoré úplne alternujú tradičné mechanické tlačidlá.** Úlohou nových funkcií od Plastic Omnium je komunikácia s ostatnými účastníkmi cestnej premávky, napríklad umožnia zobraziť grafiku chodca prechádzajúceho cez prechod a upozornenie, že by mal vodič idúci za vami spomaliť. Kto vie, či táto technológia umožní aj tvorbu personalizovaných správ pre ostatných vodičov. „To by bola krása, keby sme vedeli pomalým autám po predbiehaní vynadať nielen trúbením, ale aj slovami napísanými na displeji.“ Koncepčné kufrové dvere obsahujú kameru pre rozpoznávanie tváre majiteľa vozidla, dotykovú plochu úplne nahradzujúci mechanické tlačidlo a tiež aerodynamický prvok, ktorý má podľa slov výrobcu potenciál redukovať emisie oxidu uhličitého až o 1 gram na kilometer.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.