Športové auto roka? Cena za prvé miesto putuje za hranice Európy

Všetci máme radi a chceme športové autá. Nielen SUV-čka s vizuálnymi športovými paketmi, ale poctivé nízke hlučné roztrasené športiaky, ktoré žijú z našich emócií. Tak nejak to vidia aj ľudia, ktorí hodnotia automobily v súťaži Športové auto roka.
Vydané  Text: 
Všetci máme radi a chceme športové autá. Nielen SUV-čka s vizuálnymi športovými paketmi, ale poctivé nízke hlučné roztrasené športiaky, ktoré žijú z našich emócií. Tak nejak to vidia aj ľudia, ktorí hodnotia automobily v súťaži Športové auto roka.

Honda Civic TypeR, to je nové Športové auto roka 2017. Priazeň hodnotiacich si toto úžasné auto získalo vďaka svojim jazdným vlastnostiam a schopnostiam, skvelému motoru a nepochybne aj pre dizajn, ktorý nenecháva nikoho chladným. Veď nový Civic sa páči aj mojej manželke, ktorá si autá veľmi nevšíma a väčšina modelov, z ktorých som ja hotový, ona vníma skôr s rezervou. Aktuálna Honda Civic sa skrátka vydarila a jej vyhotovenie TypeR pre fajnšmekrov sa ukazuje ako úspešný projekt.

Prečítajte si naše skúsenosti s najnovšou Honda Civic TypeR:
Testy Honda Civic Type R na okruhu Nürburgking


Je nevyhnutné upresniť, že Honda zvíťazila v ankete nemeckého magazínu Sport Auto, pričom obsadila prvú priečku v kategórii najlepšie zahraničné kompaktné športové auto 2017 (Best Import Compact Sports Car). „Civic Type R bol vybraný ako najlepší vo svojej triede viac ako 13 000 hlasmi,“ uvádza Honda vo svojej tlačovej správe a pripomína, že Civic TypeR získal rovnako prvé miesto v kategórii rovnakej ankety už v roku 2015.

Najväčšími konkurentmi pre model Honda Civic TypeR sú Seat Leon SC Cupra 300, Renault Megane GT TCe 205 a Kia Pro cee’d GT.

Civic Type R dosahuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 5,7 sekundy, maximálku 272 km/h a je vybavené 2-litrovým motorom VTEC TURBO s výkonom 320 koní.

V ďalších kategóriách ankety sa prvých priečok dočkali aj automobily BMW M240i Coupé, Audi RS 3 R, Terchart-Porsche 911 Turbo, Audi S1 a ďalšie.










Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!