Luxusný sedan od Lamborghini? Predstaviť by sa mal už v roku…

Od superšportov k „masovkám“?
Vydané  Text: 
Talianska automobilka Lamborghini je známa hlavne vďaka výrobe superšportových automobilov. Prednedávnom ale potvrdili výrobu veľkého SUV, ktoré by malo vylepšiť celkové predaje značky. Automobilka dúfa, že masovejší model pomôže značke financovať vývoj ďalších superšportových modelov.
Teraz sa objavili nové špekulácie o vývoji luxusného sedanu. Podľa webu Autocar má automobilka k dispozícii aj funkčný prototyp štvordverového modelu, ktorý by mal byť postavený na základoch od VW Group. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o platformu MSB. Rovnaký základ používajú aj iné luxusné modely, ako napríklad Bentley Continental GT či Porsche Panamera.
Projekt dostane zelenú až po oficiálnom predstavení nového SUV. Akonáhle budú mať v centrále prvé predajné čísla na stole, zvážia existenciu ďalšieho modelu značky. Ak ale všetko pôjde podľa plánov, nový sedan by sme mohli vidieť už v roku 2021.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »